23 Temmuz 2024

Ordu Üniversitesi’nin Ev Sahipliği Yaptı

  • PDF

Herhangi bir afet durumunda müdahale edebilme gayesiyle Ordu ilinde bulunan gönüllü sağlık çalışanları tarafından 2013 yılında kurulan Sağlık Arama Kurtarma Ekibi (SAKE), kuruluş yıldönümü münasebetiyle, Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi.

Ordu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Uygulama Restoranında Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Kabadüz Belediye Başkanı Yener KAYA, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin KARA, Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay HAKTANIR ve çok sayıda SAKE Derneği Üyesi katıldı.

SAKE Derneği Koordinatörü Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda ENGİNYURT, kuruluşundan bu yana Ordu Tabipler Odası, AFAD ve AKUT tarafından eğitim aldıktan sonra SAKE Derneğinin birçok faaliyete imza attığını belirterek dernek üyelerine teşekkürlerini iletti. ENGİNYURT, ardından maddi ve manevi katkıları dolayısıyla Engin TEKİNTAŞ’a teşekkür belgesini takdim etmek üzere Rektör Prof. Tarık YARILGAÇ’ı kürsüye davet etti.

Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, gönüllülük esasıyla kurulan bu derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerle gönül ağrılarını dindirdiğini dile getirdi. Fiziksel ağrıların belki bir müddet sonra geçtiğini ancak gönül ağrılarının bu dernekler sayesinde giderildiğini belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, nerede yardıma ihtiyacı olan kişi ya da kişiler varsa orada onlarla olmak gayesinde olan bu derneğin faaliyetlerinin daha da çoğalacağını ve kapsam alanının daha da genişleyeceğinin altını çizerek dernek üyelerine ve derneğe katkıda bulunan kişi kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ ise milletin yetki ve görev verdiği hizmetkar olarak sorumlu kıldığı kişiler olarak şahsının ve ekibinin bu tür kuruluşların destekçisi olmaya devam edeceğini belirtti. Afetlerde, yardıma ihtiyaç olan dönemlerde muhtaç ve gariplerin yanında olan bu derneğin üyelerine ve katkı sağlayan kişilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandıran Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, teşekkür belgesini Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın elinden aldı.

11 hayırsevere teşekkür belgelerinin verildiği toplantıda protokol üyelerinin belgeleri takdim etmesinin ardından kahvaltıya geçildi. 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde