23 Temmuz 2024

“ÇÖP SORUNU 1 YIL İÇERİSİNDE ÇÖZÜLECEK”

  • PDF

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlan “Ordu’nun çöpünün kalbi Fatsa’da atıyor” başlıklı haberimiz kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Fatsa Ayazlı Mahallesindeki çöp sorununun ne zaman son bulacağı hususunda Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener sorularımızı yanıtladı.

Çöp sorununun en geç bir yıl içerisinde çözüleceğine vurgu yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “ Şu an çöp Ayazlı Mahallesi’ne geçici olarak dökülüyor. Ortada bir sorun varsa bunun çözümü noktası hepimizi ilgilendiriyor ancak konuyu siyasi malzeme haline getirmek isteyenler var” dedi.

Kısa bir süre sonra çöplerin daha modern alanlarda ayrıştırılarak depolanacağını belirten AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ise “Çöpler ayrıştırılacak, arındırılacak, kalıcı depolama alanları oluşturulacak, oradan enerji üretimine yönelik bir takım çalışmalar yapılacak. Biz çöpün her noktasını nasıl faydalandıracağız bunu düşüneceğiz” dedi.

Anlayan; “Ayazlı Mahallesi geçici olarak kullanılıyor”

Öncelikle belirtmek isterim ki Ordu’nun çöpünün tamamı Fatsa’ya dökülmüyor diyerek sözlerine Başlayan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “ Daha önce çöp Ordu’da da Fatsa’da da şehrin göbeğine dökülüyordu. Şu anda çöp dökülen yer şehrin dışında, hemen yanında yerleşim yeri olmayan ve eski bir terkedilmiş taş ocağına depolama yapılıyor. Orası bir şahıstan kiralanarak, geçici bir süreliğini kullanılan bir yer.  Vurgu yaparak belirtmek isterim ki kalıcı kullanılan bir yer değil. Çöp oraya, buraya dökülmesin diyenlere o zaman nereye dökülsün diye sorduğumuzda ne cevap verecekler? Bizlerde çözüm üretmek zorundayız. Biz çözümü de şehrin göbeğine değil, terkedilmiş bir alanı doldurmakta gördük. Daha sonra orası fındık bahçesine dönüştürülerek yeşillendirilecek” dedi.  

Anlayan; “Asıl nihai çözüm 1 yıl içerisinde hayata geçecek”

Başkan Anlayan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti; “Asıl nihaiyi çözüm şu anda projesi devam edip bitme aşamasına gelen Çaybaşı ve İlküvez’deki düzenli depolama alanıdır. Burası bitme aşamasına geldi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Ordu’nun çöpünü Çaybaşı – İlküvez’e yapılan depolama alanına götürecek. Burada çöpler düzenli bir şekilde depolanacak. Ordu için ikinci bir çöp depolama alanı hazırlığı da yapılıyor. Orası bitene kadar da İlküvez bölgesindeki alan kullanılacaktır. Oluşturulan modern depolama alanları sayesinde en geç bir yıl içerisinde çöp sorunu çözülecek” dedi.

Anlayan “Siyasi hesaplara bu konuyu malzeme etmeyin”

Konunun siyasi bir malzeme haline getirilmeye çalıştığına vurgu yapan Hüseyin Anlayan; “Şu konunun üzerinde çok ciddi duruyorum. Bugün geçici dahi olsa kendi bölgesine çöp istemeyenler, bu konuyu siyasi malzeme yapıp itiraz edenler, kalıcı olarak başka bir yere çöpü götürdüğümüzde orayı nasıl razı edeceğiz? Siyasi hesaplarla bunu malzeme yapıp, biz Fatsa’mıza kimsenin çöpünü istemiyoruz diyerek geçici süreyle şehrin dışına dökülen bu çöpe tahammül edemeyenler, bizim çöpümüzü başka yere gönderdiğimizde o gönderdiğimiz yer nasıl tahammül edecek?  Öyle şeyler duyuyorum ki büyük üzüntü yaşıyorum. Fatsa’da en fazla çöp çıkartan iş yeri bizim çöp depolama alanımızı eylem yapıp protesto edecekmiş” dedi.  

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde