23 Temmuz 2024

“FATSA’NIN KAVŞAK PROBLEMİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR”

  • PDF

Ölüm kavşağı olarak bilinen Dolunay kavşağının taşınması veya ışıklandırılması talebinin 7. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından reddedildiği, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın gazetemize özel yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Alınan olumsuz karara ilk tepki MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çörtük ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz’dan geldi.

Konunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğine tekrardan vurgu yapan Belediye Meclis Üyeleri, hiçbir şeyin insan canından daha kıymetli olmadığını söyledi.

“Kararı kabul etmiyoruz”

Ölüm kavşağı diye tabir edilen dolunay kavşağında can ve mal kaybına sebebiyet veren kazaların önünü kesmek için yerinde incelemeler yapılarak çözüm üretilmesi gerektiğine değinen Mustafa Çörtük; “ Kaymakam Bey’in karayolları genel müdürlüğünün yapmış olduğu açıklamaya istinaden söylediği “Kavşak başka bir yere çekilmeyecek” açıklamasını kabul etmiyoruz. Bu konuya Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın el atmasını istiyoruz. Biz Dolunay kavşağı ve üniversite kavşağının ışıklandırılmasını istiyoruz. Can kaybının yaşandığı bir kaza olduğu zaman Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık bunun altından kalkamaz. Işıklandırma sistemi kurulmasının trafiği yavaşlatacağı söyleniyor. Trafik yavaşlarsa yavaşlasın. Hiçbir şey insan canından daha önemli değildir. Bu kavşaklara yapıcı bir çözüm getirilmesi gerekiyor. Yerinde tespit yapılarak bu konu tekrardan değerlendirilmelidir” dedi.

“Bu noktalar ölüm noktası”

Çözüme kavuşturulması gereken aslında 3 noktanın olduğuna vurgu yapan Erol Yerebasmaz ise; “Fatsa’da 3 tane kara nokta var. Birincisi Dolunay kavşağı, ikincisi üniversite sapağı, üçüncüsü ise organize sanayinin girişidir. Bunlar ölüm girişi. Bu üç noktanın problemleri çözülmelidir. Sahil ışıklandırılması yapılırken üniversite sapağı ile dolunay kavşağına bir ışık düşünülebilirdi.  Bu üç problemin en kısa sürede çözüme kavuşturulması beklentisindeyiz. Çünkü bu noktalarda artık can kaybetmek istemiyoruz” dedi. 

Son Güncelleme: Cuma, 11 Eylül 2015 07:00

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde