23 Temmuz 2024

“Borçlanarak kurban kesilmemeli”

  • PDF

Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, kurbanın zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli (nisap) miktarda mala sahip olan kişiye vacip olduğunu belirterek, “Borç para ile kesilebilir ama kurban zengin işidir” dedi. 
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca vatandaşı kurbanlık alma telaşı sardı. Vatandaşlar, bütçelerinden kurbanlık payını ayarlamaya çalışırken Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan da borç para, kredi kartı ya da kredi çekerek kurban kesilebilir mi sorularını yanıtladı. Müftü Vedat Başşan, "Kurban zengin adamın işidir. Borçlanarak kurban kesmek çok uygun değil, ama fındık da para demektir. Üretici kurban parası kadar fındığı elinden çıkarırsa isabetli olur. Borçla kurban kesmek isteyenler söz verdiği günde ödeme garantisi verebiliyorsa kesebilir” diye konuştu.
Kredi kartını zamanında ödemek kaydı ile kart ile de kurban kesilebileceğini belirten Müftü Başsan, “Kurbanlık bedelinin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir. Banka kredisi alınması durumunda faiz ödenecek ise, faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş olur. Maddi durumu iyi olmayan kişinin böyle yöntemlere başvurması yerine kurban kesmemesi daha uygundur. Kredi ile kurban kesmek, haram para ile Allah’a yakınlaşmaya çalışmaktır” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde