23 Temmuz 2024

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE EN ÇOK MAVİ BAYRAK ORDU’DA

  • PDF

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Karadeniz Bölgesi’nin en çok mavi bayraklı plajına sahip kenti Ordu oldu.

Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 4 Oldu

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin mavi bayraklı ilk plajına sahip olan Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi’nin daha temiz bir deniz ve çevre için yaptığı çalışmaların ardından, 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde mavi bayraklı plaj sayısı 4’e yükseltildi.

Altınordu Akyazı Halk Plajı’ndan sonra, Altınordu Cumhuriyet Mahallesi Halk Plajı, Fatsa Çamlık Halk Plajı ve Ünye Kırkevler Halk Plajı da mavi bayrak almaya hak kazandı.

Mavi Bayrak İçin Toplam 32 Kriterin Sağlanması Gerekiyor

Plajlarda mavi bayrak almaya hak kazanılabilmesi için güneşlenme terasları, soyunma ve giyinme kabini, wc, duş, engelli rampası, ilk yardım malzeme deposu,  gözetleme kulesi, cankurtaran hizmetlerinin verilmesinin yanı sıra yapılan deniz suyu ölçümlerinde insan sağlığını tehdit edecek hiçbir unsurun barındırmamasıyla birlikte vatandaşların can güvenliğini sağlayacak şekilde toplam 32 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mavi bayrağa sahip plajlarının yanı sıra 2015 yılı yaz sezonu boyunca vatandaşların denize girdiği diğer birçok noktada da sunduğu cankurtaran ve tam donanımlı plajlarla halkın takdirini kazandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde