23 Temmuz 2024

BOSTANCIOĞLU: "DÜŞÜK FİYATLAR ESANAFIN KENDİSİNİ TOPARLAMASINA YETMEYECEKTİR"

  • PDF

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, fındıkta yaşanan fiyat düşüklüğünün esnafı zor durumda bıraktığını, fiyatların bu seviyede devam etmesi durumunda ise borç yükü altında olan esnafın dükkan kapatma yoluna başvurabileceğini söyledi. 
Ordu'da 2015 sezonu fındık hasadının son günleri yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan zirai don olayından Ordulu üreticiler olumsuz etkilenmiş, bu durumdan etkilenen bir diğer taraf ise esnaf olmuştu. Bu sezon yüksek rekolte ve fiyat beklentisi olan esnaf son günlerde fındık fiyatlarının düşüşe geçmesi ile hayal kırıklığına uğradı. Sezon öncesi esnafın fındıktan beklentisinin yüksek olduğunu dile getiren Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, yaşanan fiyat düşüşleri ile bir çok borçlu esnafın beklediği fiyatlarla karşılaşamadığını belirtti. Fındığın Ordu için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Bostancıoğlu, fiyatların artmasının 7'den 70'e Ordu halkına olumlu etki edeceğini ifade etti.

"ESNAFIN BORÇ ÖDEMESİ HAYAL"
2014 yılında yaşanan zirai dona bağlı olarak iş yeri kapatan esnafın olduğunu, bir çok esnafında bu yılki fındık hasadına bağlı olarak borçlandığını belirten Bostancıoğlu, "Ordulu bir çok esnafımız geçtiğimiz yıl yaşanan zirai dondan olumsuz etkilendi. Bu yıl rekolte ve fiyatlardaki yüksek beklenti esnafı borç ödeme konusunda ümitlendirse de, bu gün yaşanan fiyat düşüşleri esnafı hayal kırıklığına uğrattı. Şuanda bu fiyatlara bakıldığında esnafın borç ödemesi hayal gözüküyor. Esnafımız bu fiyatlar karşında ancak alacaklarını tahsis edebilir. Kendi borçlarını ödemesi bu şartlarda beklenemez. Esnaf bu durum karşında biraz rahatlayabilir. Fiyatların bu şekilde devam etmesi durumunda rahatlamanın ötesine gidemez" dedi.
Esnafın bu fındık sezonundan sonra daha emin adımlar atması gerektiğine değinen Bostancıoğlu, "Bu fındık hasadı sonrası da görüyoruz ki esnafımız daha emin adımlar atmalı. İleriye dönük borçlanmalarda bu durumları göz önünde bulundurmalı. Sezon öncesi beklenenlerin, sezon sonu yaşanmadığı bunun en önemli örneğidir. Birçok girişimci artan nüfus karşısında iş yeri açıyor ancak yaşanan bu sıkıntılar karşısında eli kolu bağlanıyor. Fındık fiyatının artması 7'den 70'e Ordu halkını olumlu etkileyecektir" diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde