23 Temmuz 2024

Erasmus Plus Değişim Programı Kapsamında Bari Aldo Moro Üniversitesi ile İkili Protokol İmzalandı

  • PDF

Yükseköğretimde kaliteyi artırmayı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan Erasmus Plus Değişim Programı kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık  YARILGAÇ, İtalya Bari Aldo Moro Üniversitesi ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda karşılıklı işbirliği protokolüne imza attı.

Öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, kişilere yeni beceriler kazandırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla Türk Ulusal Ajansı tarafından 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus Plus programı kapsamında, İtalya Bari Aldo Moro Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Antonio Felice URICCHIO ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ İtalya’da bir araya geldi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman ŞENYURT eşlik etti.

1925 yılında kurulan, 58 eyalet üniversitesinden biri olan ve günümüzde 60.000 öğrencisi bulunan Bari Aldo Moro Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi arasındaki işbirliği, Ziraat ve Matematik alanlarını kapsıyor.

Erasmus Plus Değişim Programının ülkeler ve kültürlerarası paylaşımın önemine ve bu tür programların arttırılması ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ şunları dile getirdi:

“Öncelikli hedefi eğitimin kalitesini artırmak, eğitim ve öğretim alanında sürekli gelişimi sağlamak olan üniversitemizde, Erasmus Plus Değişim Programları kapsamında yapılan kültürlerarası işbirlikleri, öğretim üyeleri ve öğrencilere çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Erasmus Plus Programıyla daha aktif bir Üniversite olmayı ve aynı zamanda bu anlaşmaları iyi değerlendirerek hem giden hem de gelen yabancı öğrenci sayımızdaki artışla birlikte üniversitemizin uluslararası platformda tanınan bir üniversite olmasını planlıyoruz.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde