23 Temmuz 2024

Kurban Bayramının yaklaşması işleri düşürdü

  • PDF

Ordu'da yaklaşan Kurban Bayramı ile artan et fiyatları vatandaşın ete olan ilgisini düşürürken, kasaplarda da et satışları azaldı. Kasaplarda et satışlarında yaşanan bu olumsuz durumu kurbanlık keserek atlatmayı düşünüyor. 
Türkiye'de ve dünya da yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle et fiyatlarında artış yaşanıyor. Fiyatlardaki artış sebebi ile vatandaşın alım gücünün azalması kasapları olumsuz etkiliyor. Kargas kemikli etin 32, kemiksiz kuşbaşı et ve kıymanın 38-40 TL olduğu Ordu'da vatandaş kasaplara uğramıyor. Fiyatlarda yaşanan artıştan dolayı işlerin azaldığı kasaplar bu durumu kurbanlık hayvan keserek atlatmak istiyor. Ordu'nun Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde 17 yıldır kasaplık yapan 42 yaşındaki Volkan Otur, artan et fiyatlarının ve yaklaşan Kurban Bayramı'nın et satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi. Yüksek fiyatlar sebebi ile vatandaşın kırmızı ete ilgisiz kaldığını belirten Otur, satışların azaldığı dönemi kurbanlık hayvan kesip, kıyma çekerek atlatmak istediklerini ifade etti.

"VATANDAŞTA EVİME ET GİRECEK DÜŞÜNCESİ VAR"
Vatandaşın Kurban Bayramı dolayısıyla artan et fiyatlarına bağlı olarak ete ilgisiz kaldığını vurgulayan kasap Volkan Otur, "Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile et fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Kemikli eti 32, kemiksiz kuşbaşı et ve kıymayı da 38-40 TL arası değişen fiyatlarla satıyoruz. Fiyatlar yüksek olunca vatandaşında ete olan ilgisi azalıyor. İşlerin azalmasında kurban kesecek vatandaşların 'zaten kurban keseceğim ete ihtiyacım yok' demesi, kesmeyecek olanlarında kesenlerden beklentisi biz kasapların işinin bu günlerde azalmasını sebep oluyor. Bu durum bayram sonrası da en az 1 ay boyunca bu şekilde devam edeceği gösteriyor" dedi.

KASAPLAR BOŞLUĞU KURBAN KESEREK DOLDURACAK
Et satışlarındaki olumsuz durumu kurbanlık keserek geçireceklerini aktaran Otur, "Kurban geldi et fiyatları arttı, buna bağlı olarak kasapların işleri azaldı. Biz de her Kurban Bayramı'nda yaşanan bu olumsuz durumu kurbanlık kesimi ve kıyma çekerek atlatmaya çalışıyoruz. Bir kurbanlık hayvanı kesip parçalayarak pay etmenin maliyeti 200 TL civarında. Bu yıl kurbanlıklar bu fiyatlarla kesilir. Kurban kesiminde özellikle bayramın 1. günü yoğunluk bekliyoruz. Kesilen etleri kıyma yaptıracak vatandaşlarımız da olacak. Kıyma çektirme işi ise diğer günler yoğunluk kazanacaktır" diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde