23 Temmuz 2024

ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ MUHASEBESİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

  • PDF

 

Ordu Mali Müşavirler Odasında DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ MUHASEBESİ Eğitim Toplantısı 18 Eylül Cuma Günü Saat 14.00 ‘da Oda Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Ordu Defterdarı Erol Pişkin, Samsun SMMM Odası Başkanı Hayrul Kayar, Giresun SMMM Oda Başkanı Muzaffer Ejder, Giresun SMMM Odası önceki dönem Oda Başkanı Fikri Çalçalı, Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kul, Boztepe Vergi Dairesi Müdürü İzzet İdiris Erkan , Samsun SMMM Odası Başkan Yardımcısı Dilaver Öğütcü, ve Samsun ve Ordu’dan meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

Meslek mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı SMMM Ertuğrul Yüksel:” Mesleki Eğitimleri Çok Önemsiyoruz. Bilgili Donanımlı Meslek Mensubu Profili İçin Her Ay Eğitimler, Seminerler Düzenliyoruz.”

Sayın Vergi Dairesi Başkanım, Sayın Defterdarım, Sayın Samsun ve Giresun Mali Müşavirler Odası Başkanlarım çok değerli çok saygı değer Vergi Dairesi Müdürlerimiz, çok değerli meslektaşlarım, stajyer adaylarımız ve değerli basınımız, Ordu Mali Müşavirler Odası Kurulları adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz çok önemli bir dönemeçten geçiyor. Biz meslek grubu olarak terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Terörden kim faydalanıyorsa onu da lanetliyoruz. Bu anlamda ilk sözümü terörü kınayarak başlamak istiyorum. Biz meslek grubu olarak ‘‘savaşın değil, barışın muhasebesini yapmak istiyoruz’’.

Bildiğiniz gibi uzunca bir yaz geçirdik, ama artık kaldığımız yerden bu toplantılara seminerlere devam edeceğiz. Bizim mesleğimiz sürekli yasaları değişen, gelişen ve kendi içinde sürekli sorun üreten bir meslek. Bu anlamda eğitim bizim için çok önemli. Çok değerli hocamız Yaser Gürsoy Ordu’ya tatile gelmişken kendisinden yararlanalım istedik. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çok kapsamlı seminerlerimiz eğitimlerimiz olmuştu ama Dış Ticaret işlemleriyle ilgili seminer yapmamıştık. Fındık ihraç ürünü ve dış ticaret işlemleri bizim konumuza giriyor. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar diliyorum.

 

Ordu Aybastı’lı olan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul: “Kayıtdışı İle Mücadelede Başarıya Meslek Mensupları İle Birlikte Ulaşacağımıza İnanıyorum.”

‘‘ Sayın Defterdarım, çok değerli Oda Başkanım, değerli katılımcılar şahsım ve kurumum adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Seminerimizin faydalı olmasını diliyor, bizi buraya davet eden değerli Oda Başkanım ve Sekreterime teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi devletin en büyük gelir kaynağı vergi. Vergi olmazsa olmazımız. Vergi toplama işi bizlere ait ama, burada en büyük hissedar ve ortağımız sizlersiniz. Sizlerle beraber Türkiye’ye katkı sağlıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızda sizleri önemsiyor ve katkılarınızı her zaman bekliyoruz. Kayıt dışılık Türkiye’nin başlıca bir problemi, burada da aynı şekilde kayıt dışıyla mücadele marjlar git gide daralmakta. Daralan marjlar mükelleflerimizi kayıt dışına sokmaya itmekte, dolayısıyla burada en büyük katkı sizlerden gelmekte. Kayıt dışını sizlerle beraber aşacağımıza inanıyorum. Değerli katılımcılar bütçemizin en büyük gelir kaynağı vergi. Tabii gelir olmadıkça harcama olmaz. Gelir artık bir hizmetin karşılığı olarak algılanmaya başlandı. Bu açıdan vergi olacak ki harcama olsun. Samsun olarak amacımız, hedefimiz duvarları olmayan bir Vergi Dairesi yaratabilmek. Sözlerime son verirken hepinize teşekkür ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’’dedi.

Konuşmasının ardından Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul’a günün anısına bir plaket takdim edildi. Plaketi Kurucu Oda Başkanı Orhan Ümit Felek verdi.

 

Samsun SMMM Odası Hayrul Kayar: ” Mesleği hak ettiği yere getirmek için herkesin çalışması gerekir.”

Sayın Samsun Vergi Dairesi Başkanım, çok değerli Ordu Defterdarım, Ordu ve Giresun Odamızın değerli başkanları, kurullardaki yönetici arkadaşlarım ve çok değerli Ordulu meslek mensuplarım hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben sizlere hoş geldiniz diyorum, çünkü biz kendimizi burada misafir olarak görmüyoruz. Samsun Odası’yla bölgedeki tüm odalarla olduğu gibi Ordu Odası’da bizim kardeş bir Odamız. Biz bunu inanarak söylüyoruz. Kardeşliğe vurgu yapmak istiyoruz. Çünkü Türkiye’de 78 Oda var ama Karadeniz Odaları 25’e çıktı ama 25 Odanın içinde 7-8 Oda olunca bunun sıcaklığı başka oluyor. Ben öncelikle TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Rıza Akdora’yı kaybettik kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz, inşallah mekanı cennet olsun.

Biz bölgeyle ilişkilerimizi gerçekten çok önemsiyoruz. Mesela bu eğitimle ilgili duyuru geldiğinde kendi eğitimimiz gibi önemsedik ve web sayfamızda duyurularımıza koyduk. Çünkü burada yapılan bir eğitimi bizde kendimiz gibi sahipleniyoruz. Meslek camiamız Türkiye’nin tüm illerinde artık alt yapısını tamamladı. Bundan sonraki hedeflerimiz Odalarla, Ticaret Borsasıyla, Esnaf Odaları ve bütün bu birliklerle yarışacak kadar güzel mekânlara sahibiz ve imkanlarımız var. Çoğu zaman bile onların işlerini biz yapıyoruz. Bu görevi çok ciddi bir şekilde yapıyoruz ve piyasanın menfaatlarını koruyarak yapıyoruz. Çünkü onlar bizim müşterimiz. Biz sadece Odaların, Baroların, Borsaların gördüğü kadar itibar istiyoruz. Biz bunları hak ediyoruz, biz sıradan bir meslek örgütü değiliz.  Mesleğimiz dinamik bir meslek ve sürekli sorun üretebiliyor. Bizim meslek yasalarımız var ve mesleğimizin kendi içerisinden gelen sorunları biliyorsunuz. Bu sorunların için hiçbir kurumdan katkı beklenemez. Mesleği hak ettiği yere getirmek için herkesin çalışması gerekir. TÜRMOB’u haksız eleştirilerden kaçınmalıyız. 5/4 gibi Nispi Temsil gibi sorunları artık daha cesur ve açık söyleyeceğiz. Ordu Odası önemsediğimiz bir Oda, sizleri de kendi meslektaşımız gibi görüyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum. Samsun’da görüşmek dileğiyle. ’’dedi.

Uludağ Üniversitesi SBMYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Yaser Gürsoy: “Bir Ordulu Olarak Meslek Mensuplarımız İle Ordu Odamızda Birlikte Olmaktan Çok Mutluyum.”

Değerli Vergi Dairesi Başkanım, Vergi Dairemizin değerli İdari Müdürleri, saygı değer Oda Başkanlarım, Odalarımızın değerli Yönetim Kurulu üyeleri, çok kıymetli mutfağın aşçıları meslek mensupları, stajyer genç adaylar, değerli basın mensubu ve çok kıymetli Ordulular hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben bu konuları önemsediğim, sizlerle paylaşmak istediğim için buradayım. Ordu’ya tatile, bayram sevdasıyla ailemle birlikte zaman geçirmeye geldim. Değerli Odamızın, değerli yöneticileri her defasında bu fırsatı sunmak için teklif ediyorlardı bu sefer bu fırsatı değerlendirmek için geldim. Dedi.   Uludağ Üniversitesi SBMYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Yaser Gürsoy konuşmasının devamında 4 saatlik bir sunum ile Dış Ticaret işlemleri ve Muhasebe kayıtları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Akşam 18:30’da biten seminer sonunda Yaser Gürsoy’a günün anısına Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel tarafından bir plaket takdim verildi.   

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde