23 Temmuz 2024

SOBA SATIŞLARINDA HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

  • PDF

Ordu'da kış aylarının yaklaşması ile birlikte soğuk havalarda soba ile ısınnmak isteyen ve mevcut borularını değiştirmek isteyenler sobacılara giderek soba ve borularını almaya başladı. 
Ordu'da sonbahar'ın gelişi ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte farklı şekil ve modeldeki sobalar satışa çıktı. Doğal gaz kullanmayanlar ve soba ile ısınmak isteyenler geciktirmeden sobalarını almaya başladı. Vatandaşın kışın en önemli ihtiyacını gidermeye başlaması ile sobacılarda da hareketlilik arttı. Ordu'nun Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde soba imalatı ve satıcılığı yapan 38 yaşındaki Ahmet Sinan, son bir haftadır vatandaşın yoğun alarak soba aldığını söyledi. Genellikle kuzine diye adlandırılan sobaların tercih edildiğini vurgulayan Sinan, boru satışlarınında arttığı belirtti.

"BAZI VATANDAŞLARIMIZ SOBADAN VAZGEÇMİYOR"
Satışını yaptıkları bir çok sobanın kendi imalatları olduğunu söyleyen sobacı Ahmet Sinan, yoğunluğun Kasım ve Aralık ayında daha çok artmasını beklediklerini vurguladı. Doğalgaz'ın kendilerini pek etkilemediğini ifade eden Sinan, "Ordu'da soba satışlarımız geçen hafta itibari ile hareketlendi. Satışını yaptığımız bir çok sobanın imalatını kendimiz yapıyoruz. Doğalgaz bizim işimizi çok fazla etkilemiyor. Çünkü bizim müşterilerimiz genellikle mahallelerden gelen vatandaşlarımız oluyor. Şehirde yaşayan bazı vatandaşlarımız sobadan vazgeçemiyor ve alıyor. En çok kuzine dediğimiz fırınlı sobaları satıyoruz. Bu dönemde soba satışlarımızın yanında boru satışlarımızda artıyor. Kendi imal ettiğimiz sobalar 250 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Diğer sobalar da marka, model büyüklüklerine göre fiyatlandırılıyor. Borularda genellikle standar boy olan 60 cm, 3-5 TL'den satılıyor" dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde