23 Temmuz 2024

OSKİ’NİN SİSTEM ODASI YENİLENDİ

  • PDF

OSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde gerekli tüm yazılım ve donanım sistemlerini en verimli ve güvenli bir şekilde çalışması için günümüz teknolojisine uygun yeni bir bilgi işlem sistem odası kurdu.

                OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi Durugöl Kampüsü B Blokta yeni hizmet binasına taşınarak, bilgisayar ve iletişim sistemlerinin kontrol ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yeni bir sistem odası kurulumunu gerçekleştirdi. Buna bağlı olarak eski binada bulunan Bilgi İşlem Sistem Odası, yeni binaya taşınarak günümüz teknolojisine uygun, güvenli bir sisteme sahip ve fiziksel koruması üst düzeyde olan bir yapı haline getirildi.

Yangın Ve Su Baskınları Gibi Tehditlere Karşı Korumalı Bir Oda

 Yeni kurulan bu üst düzey sistem odası; yanmaz, yalıtımlı ve anti-statik malzemelerle donatılarak yangın ve su baskınları gibi tehditlere karşı cihazları ve odayı koruyacak şekilde muhafaza altına alındı. Fiziksel olarak korumalı şifreli kapı ve güçlü bir yapıya ulaştırılan sistemin 7/24 kesintisiz hizmet ve sürekli uygun şartlarda çalışabilmesi için yedekli UPS aküsü ve klima monte edildi. Ayrıca FM200 gazlı yangın söndürme ve erken uyarı sistemiyle de bu yapı güçlendirildi.

Üst Düzey Güvenlik Sistemleriyle Korunan Sistem Odası Oski’de 7/ 24 Hizmet Verilmesini Sağlıyor

Sistem Odası ile burada barındırılan bilişim cihazları, Ordu'nun 19 ilçesinde OSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet binaları ile fiber optik altyapı üzerinden Online bağlantı sağlamaktadır.  Bu online bağlantı ile 7/24 esaslı kesintisiz hizmetlerimiz ilçelerden devam etmektedir.

OSKİ’ye Günümüz Teknolojine Uygun Yeni Bir Sistem Odası Kazandırıldı

Konu hakkında OSKİ Genel Müdürü Fatih YÜRÜK "  Bilgisayar, internet gibi bilişim araçları çağımızın olmazsa olmazı oldu artık. OSKİ’nin abone bilgileri, kurum yazılımları, ağ sistemleri gibi bir çok işleyişi sağlayan sistem odamız, kurumumuzun veri deposu ve bilgi hazinesi durumundadır. Bu sebeple herkesin ulaşamayacağı, güvenli ve oluşabilecek her türlü afetlere karşı korumalı bir oda olmalı. Bilgi İşlem Dairesine bağlı teknik personellerimiz tarafından günümüz teknolojisine uygun, fiziksel koruması üst düzeyde olan bir sistem odası kurumumuz bünyesine kazandırıldı "   dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde