23 Temmuz 2024

YÜNCÜLER SEZONDAN UMUTLU

  • PDF

Ordu’nun Fatsa ilçesinde koyun yünü satarak geçimlerini sağlayan esnaflar sezonu açtıklarını ve bu sezondan çok umutlu olduklarını söyledi. 
Son 5 yıldır kötü bir sezon geçirdiklerini belirten yüncü Ömer Topkara, “Her yıl sezona umutla başlıyoruz ancak bazen istediğimiz gibi geçmiyor. O zaman sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu sezondan çok umutluyuz. Sezon yeni başladı ve şu anda satışlarımız çok iyi. Bu da bizleri ileri ki günlere doğru umutlandırıyor. Günümüzde yüne olan ilginin eskiye göre çok azaldığını söyleyebilirim. İlginin azalmasıyla birlikte pek çok meslektaşımız yün işini bıraktılar. Bizler bu mesleği devam ettiren sayılı kişilerdeniz. Yünü, kilo ve çuval işi olarak halka satıyoruz. Koyun yününü yeni nesil kişiler tercih etmiyor fakat orta ya ve üstü kişiler koyun yününden vazgeçmiyor. Yeni nesil sentetik yüne ve elyafa daha fazla bizlerden satın alıyor” dedi.
Koyun yününün eskisi gibi bulunmadığını belirten Topkara, “Bunun nedeni ise artık yaylalarda eskisi kadar hayvancılığın olmasından kaynaklanıyor. Yeni nesil, yüncülüğü iş olarak görmüyor. Ben ömrümün yettiği kadar bu işi yapacağım” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde