23 Temmuz 2024

FATSALILAR BİNASINA KAVUŞTU

  • PDF

 

Kurulduğu 1987 yılından bu yana kiralık binalarda etkinliğini sürdüren Ankara Fatsalılar Derneği, kendi binasına kavuştu.

Kızılay-Sakarya Caddesi’nde yer alan dernek binası 4 Ekim Pazar günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış kurdelesini, derneğin kurucusu ve onursal başkanı Taylan Ataoğlu kesti.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı  Fahri Çavuşoğlu açılışta yaptığı konuşmada,  1987 yılında kurulan derneğin, kendi mülkü olan merkezine kavuştuğunu, bir bayrak yarışı niteliğindeki çalışmaların bu dönemde sonuca ulaştığını bildirdi.

Derneğin kuruluşundan bugüne dek emeği geçenleri saygı, sevgi ve şükranla, yaşamını yitirenleri rahmetle andığını vurgulayan Çavuşoğlu,  dernek binasında sanat, kültür ve bilime yönelik etkinliklerin gerçekleştirileceğini, yöre kültürünün tanıtımına önem verileceğini kaydetti.

İhtiyacı olanlara katkı yapmak isteyenlere aracı olunacağını ifade eden Çavuşoğlu; dernek merkezinin tadilatı bitmiş ve kısmen tefriş edilmiş bu haliyle yaklaşık 220 000 TL. ye mal olduğunu, %60 hissenin derneğe, %40 hissenin de aynı zaman'da bağış yapmış olan Fatsalı iş insanlarına ait olduğunu söyledi.

On bir bin 500 lira borçlarının olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu; bu aşamaya gelinmesinde katkısı olanlara teşekkür ederek, haklarını helal etmelerini istedi.

Açılış törenine mazeretleri nedeniyle katılamayan 12. Dönem Yönetim Kurulu Başkan'ı Ekrem Sarıçiçek ve derneğin kuruluş aşamasında yoğun çaba gösteren Ordu eski Milletvekili Av. Günay Yalın’ın selam ve saygılarını da ileten  Çavuşoğlu, derneğe sahip çıkılmasını isteyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.


          Daha sonra söz alan derneğin eski yönetim kurulu başkanlarından, Ordu vakfı Başkanı Kutsi Yerebasmaz, kuruluşundan bu yana dernek merkezi edinme yönünde çaba harcandığını, bu yöndeki  çalışmaların olumlu sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Fatsalılar Derneği’nin kurucu başkanı Taylan Ataoğlu da  dernek merkezinin açılmış olmasında dolayı çok mutlu olduğunu, borçların kapanması için üyelerin derneğe katkı sağlamalarını istedi.

        Konuşmaların ardından dernek Korosu, Şef Yener Topaloğlu yönetiminde çalışmalarına başlayarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Sakarya Caddesi Bahar Apartmanı No: 32/11 Kızılay- Ankara adresindeki dernek şimdilik Çarşamba Saat: 13.00-17.00, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri; 12.00 - 18.00 saatleri arasında üyelere açık olacak.

Açılışa eski Bakanlardan Hilmi İşgüzar, CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, derneğin onursal başkanı Taylan Ataoğlu, Fatsa Belediyesi eski başkanı Yener Topaloğlu, Ordu Vakfı Başkanı Kutsi Yerebasmaz, Ankara Gezginler Kulübü Derneği Başkanı-Yazar Timur Özkan, Yeni Haber Gazetesi Yazarı Şükrü Karaman, Kumrulular Derneği Başkanı Vedat İlkyaz, Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır Fatsalılar Derneği yönetim, denetim kurulu üyeleri, koro mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ile Mustafa Adıgüzel çiçek ve telgraflarıyla destek verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde