23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, TRT Radyo’nun Konuğu Oldu

  • PDF

Vali  İrfan Balkanlıoğlu, TRT Türkiye’nin Sesli radyosu, TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Memleketim Fm radyosunda yayınlanan “Anadolu Yolları” programın konuğu oldu.

“Anadolu Yolları” programının yapımcısı Sultan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Vali Balkanlıoğlu, programda her yönüyle Ordu’yu anlattı.

“Ordu, Türkiye’nin en güzel şehri. Bozulmamış doğası, sahili ile tamamen natürel kalmış. Denizi son derece temiz, mavi bayraklı 4 tane plajımız var. Ordu, deniziyle, koylarıyla bir harika ama yetmiyor bir de bizim yaylalarımız, vadilerimiz, ırmaklarımız ve  türkülere konu olmuş derelerimiz var” diyerek, sözlerine başlayan Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’ya gelen insanlar her türlü sportif aktiviteyi doğal ortamlarda yapabilir. Doğada görülen güzellikler deniz altında da devam ediyor. Boztepe’den  denizin üzerine yamaç paraşütü ile süzülmenin ve o adrenalini yaşamanın doyumsuz bir keyfi var. Altınızda masmavi deniz ve şehrin güzelliği eşliğinde muhteşem Ordu manzarasıyla süzülebiliyorsunuz. Profesyonel ekibimizde  bu noktada yardımcı oluyor. Onun dışında harikulade gezi parkurlarımız, güzel manzaralarımız var. Derin vadiler göz alabildiğine yeşilin her tonu ve orman ve baharın rengârenk çiçekleri  insanı büyülüyor. Çambaşı yaylamızda kayak tesisi yapılıyor. Şelaler, şelalelerden akan berrak sular içme kıvamında ve düştüğü yerlerde oluşturduğu göller insanların kullandığı yüzme havuzlarına dönüşmüş durumda. Bu güzellikleri herkes görsün istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Doğal otların toplanarak yendiğini nefis yemeklere çevrildiğini Ordu’da göreceksiniz. Bunlardan yapılan yemekler, kişiyi rahatlatıyor ve sağlığına kavuşturuyor.  Kuş sesleri arasında vatandaşlarımızın evlerinde, pansiyonlarında orman içerisinde insana ruh aleminde bir dinginlik kazandırıyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun tek eksiğinin bu güzelliklerden insanların yeterince haberdar  olmaması” dedi ve bir tanıtım atağına geçildiğini, 5 Kasım tarihinde 70’in üzerinde  Arap gazetecinin Ordu’da olacağını  ifade etti.

Ordu’da tek geçim kaynağının fındık  olduğunu, değişik alternatifler oluşturmak gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ”İnsanların geçinebileceği başta turizm faaliyeti gibi faaliyetler olmalı. Biz bu güzellikleri tanıtmak istiyoruz. Buraya gelen sizin gibi gazeteci arkadaşları ağırlamıştık. Onların da ortak görüşü şuydu; ‘Karadeniz de güzellik namına ne varsa, Ordu da fazlasıyla mevcut.’ Ordu gezmeye, görmeye değer, Türkiye’nin  en güzel saklı kalmış, bir cenneti. Ölmeden önce cennete girmek isteyenler Ordu’ya mutlaka gelsinler. Bizler de hem tanıtım, hem de ilimize gelen konuklarımızı rahatlatma anlamında gerekli gayreti gösteriyoruz. Gelen  konuklarımızı gezdirme noktasında Valiliğimizde bir büro oluşturduk. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Basın Birimindeki arkadaşlarımız tanıtma, gezdirme ve bu şekilde Ordu’nun güzelliklerinden daha fazla insanın haberdar olması için bir çaba içerisindeyiz” diye konuştu ve Ordu-Giresun Havalimanın bir prestij proje olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde