24 Temmuz 2024

FATSA ALEVİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ANKARA PATLAMAYI KINADI

  • PDF

           Çağdaş Türkiye'nin kurucusu olan Büyük Önder Atatürk,  Antiemperyalist, Bağımsız, Laik ve Aydınlık' tan yana bir Devlet yapısını bizlere emanet etmişti. Atatürk'ün vefatından sonra bu devlet yapısının yıkılmasını isteyen Emperyalist ve Sömürgeci güçler vakit kaybetmeden, içten ve dıştan ülkemize saldırılara başlamıştır.  1977 İstanbul Kanlı 1 mayıs, 1978 Kahramanmaraş, 1980  Çorum, 1993 Sivas Madımak, 1993 Erzincan Başbağlar, 2015 Suruç da yaşanan katliamlar, Uğur MUMCU, Çetin EMEÇ, Bahriye ÜÇOK, Turan DURSUN, Muammer AKSOY gibi bir çok aydının hunharca katledilmesi, bu emperyalist saldırılardan bazılarıdır.  10 Ekim 2015 tarihinde  Ankara da yapılan  bombalı bir eylem ile bu saldırılara  bir yenisi daha eklenmiştir. Barış  ve Demokrasi mitingi için Ankara'ya yurdun dört bir yanından gelen insanların toplandığı Gar alanı önünde yine karanlık güçlerce  bombalar patlatılmıştır. Bu vahşi eylem sonucu, çoğu ülkenin geleceği olan gençler olmak üzere, en az  97 kişi can vermiştir.

          En temel insan hakkı olan yaşam hakkına, acımasızca saldıran ve Ankara ile birlikte bütün Türkiye'yi kana ve yasa boğan hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

          Ülkemizde yakın tarihlerde, karanlık güçlerce yapılan ve yukarıda sıraladığımız vahşetlerle  ilgili olarak, ve kamuoyunca da bilindiği üzere, çoğunun failleri bulunamamış ve azmettirenler de bir türlü belirlenememiştir. Bu belirsizlik ortamı ve katillerin yakalanamayışı , yeni katliamlara zemin hazırlamakta ve tezgah kuranlara da daha çok cesaret verdiği  bilinmektedir.

              Fatsa Alevi  Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak, Ankara da hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet , yakınlarına sabır ve  yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz. Bu tür acıların ve vahşetlerin bir daha yaşanmaması  için ve yakın geçmişte olan tüm katliamların bir an önce aydınlatılmasını, faillerinin ve perde arkasındakilerinin ortaya çıkartılmasını yetkililerden bekliyoruz.

 

 

              FATSA  ALEVİ  KÜLTÜR  VE  YARDIMLAŞMA  DERNEĞİ  YÖNETİM KURULU  ADINA

 

                                                                                                                         Birol  TUTKAN

                                                                                                                               Başkan

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde