24 Temmuz 2024

Adıgüzel “Güvencesiz işe alma uygulamalarına son vereceğiz”

  • PDF

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi 25.Dönem Ordu Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Dr.Mustafa Adıgüzel  Sağra Sanset Gıda A.Ş. ve Gürsoy Fındık A.Ş. de çalışanlarla bir araya geldi. Çalışanlar tarafından yoğun ilgi ve sevgi ile karşılanan Adıgüzel’e işçilerin “Vekilim asgari ücret vaatlerinizi kopya çekmişler” şeklindeki esprileri  üzerine Adıgüzel yaptığı açıklamada :

“Sadece asgari ücreti değil AKP’nin 1 Kasım seçim vaatlerinin geneline baktığınızda bizim seçim vaatlerimizin kötü ve yetersiz bir kopyası olduğunu göreceksiniz. Biz haziran seçimlerinde asgari ücret net 1500 lira derken kaynak yok nereden bulacaksınız diyen iktidar şimdi seçim vaatlerinde bizim kadar olmasa da artış vadetmektedir. Şimdi burada hükümete düşen görev madem kaynak vardı da bugüne kadar vermediyseniz tüm çalışanların hak kayıplarını geçmişe yönelik telafi etmektir.  Biz asgari ücret net 1.500-TL derken bunu işverene de yansıtmadan vergisi üzerinden çözeceğimizi ayrıca da yıllık düzenleme yaparken enflasyon farkıyla birlikte refah payını da ekleyeceğimizi hem haziran seçimlerinde hem de 1 kasım için söyledik ve söylüyoruz. Bu aslında kaynak sorunu değil yandaşla vatandaş arasındaki tercih sorunudur. Çünkü bu kaynak çalışanlar da dahil bu ülkedeki herkesin telefonda, elektrikte, yakıtta vb. aklınıza gelen her şeyde ödediği yüksek vergilerle oluşmaktadır. İşte bu iktidar oluşan bu kaynağı  tüm halk kesimleriyle adaletli bir şekilde paylaşmak yerine kendi yandaşlarıyla bölüşmektedir.

Çalışan kardeşlerimizin sorunları sadece bunlar mı? Elbette değil. Ülkemizde bir milyon  taşeron işçi var. Bunların yüzde 80’i genç. İş güvenceleri yok,ömür boyu asgari ücrete mahkumlar. Biz 7 Haziran seçimlerinde de söz vermiştik ve sözümüzün kapı gibi arkasındayız. Taşeron işçilerin tamamı kadroya alınacak, sendikalı olacak.

 İş Yasası’nı “Temel İş Yasası” olarak düzenleyecek ve hiçbir işçiyi kapsam dışında bırakmayacağız. Evde, denizde, hava taşımacılığında, tarımda, ormanda çalışanları da haklarını koruyarak ve geliştirerek bu yasanın kapsamına alacağız.

4/B ve 4/C gibi geçici ve güvencesiz işe alma uygulamalarına son vereceğiz.

Onlar sanıyor ki işçi kardeşlerimiz ayda net 1.500-TL maaş almaya başlayınca  bu parayı alıp İsviçre’de hesap açacaklar. Herkesi kendileri gibi sanıyorlar. İşçi hak ettiği  parayı alınca ne yapacak; bakkala manava  gidecek. Alışveriş yapacak. Kim kazanacak? Esnaf kazanacak, toptancı kazanacak, sanayici kazanacak. Kim kaybedecek? Yandaşları kaybedecek”  dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde