24 Temmuz 2024

ORDU'DA 99 TESİS SEVİNCİ 99 Tesisin Toplu Açılışı Gerçekleşti

  • PDF

Ordu'da hayata geçirilen geçirilen 99 projenin toplu açılışı yapıldı. 
243 milyon 229 bin TL değerindeki projelerin açılışı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, tarafından gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde düzenlenen toplu açılış törenine, Başbakan Yardımcısını Numan Kurtulmuş'un yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti hükümeti tarafından Ordu’ya üst düzeyde hizmetler gerçekleştirildiğini söyledi. Ordu’nun, başta Altınordu ilçesinin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirten Yılmaz, “Kırsal alanda tüm yollarımızı asfaltlıyoruz. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl bu aylarda Çevre Yolu’nun birinci etabını Melet Irmağı havzasından hizmete açacağız. Ordu-Giresun Havalimanı şu anda en yoğun 5. havalimanı durumunda. Günde 7 geliş gidişli sefer var. Önümüzdeki ay 3 sefer daha eklenerek günde 10 uçuş yapılacak. Şimdiden 5 ilçemizde ücretsiz internet mevcut. Bu hizmetler katlanarak devam edecek” dedi.

"Birlik Ve Beraberliğimizi Muhafaza Edelim"
Programda konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 99 yatırımın bedelinin 243 milyon lira olduğunu belirterek, “Ancak halen süren tüm yatırımların toplam bedeli hesaplandığında eski parayla 4 katrilyon, yeni parayla 4 milyar liradır. Biz büyük milletiz. Yeter ki birlik beraberliğimizi muhafaza edelim” diye konuştu.

Güler: “Ordu Üst Düzey Hizmetler Aldı”
Açılış töreninde söz alan eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, Ordu’nun son yıllarda aldığı havaalanı, sahil yolu, Karadeniz-Akdeniz yolu, üniversite, yeni hastaneler, doğalgaz, toplu konut gibi hizmetlerle üst seviyeye yükseldiğini belirtti. Güler, “Şimdi önümüzde seçim var. Bütün bu hizmetleri göz önüne alarak tercih yapalım. Biz Bakanken arkadaşlarımızla birlikte bunları yaptık. Ama şimdi başbakan yardımcısına sahibiz. Bu seçimde bize yakışan, Orduluya yakışan, Cumhurbaşkanımızın sevgisini alan bir sonuç alırsak, bizim yaptıklarımızın çok üstünde hizmet alacağız” şeklinde konuştu.

“1 Kasım’da Güçlü Ve Tek Başına Hükümet Bu Hizmetleri Artıracaktır”
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, 99 adet tesisin hayırlı olması dileğinde bulundu. Bütün bu yatırımların milletin vergisiyle yapıldığını belirten Kurtulmuş, “Daha önce bu yatırımların yapılmamasının sebebi daha önceki hükümetlerin güçlü olamamasıydı. Türk ekonomisinin güçlü olmamasıydı, siyasi istikrarın olmamasıydı. Daha önce yapılamamasının sebebi koalisyon hükümetlerinin her birinin koalisyonu başka bir tarafa çekiyor olmasıydı. Bir kitapçık fırlatmayla cumhurbaşkanı ile başbakan birbirine düşüyordu. Çünkü hükümet güçlü değildi. İstikrarlı bir siyaset yoktu. 13 yıl boyunca bu hizmetlerin yapılmasının sebebi, 13 yıl boyunca seçimlerde sizlerin oyuyla istikrarın çıkarılmış olmasıdır. Bu seçimde de inşallah Türkiye yeniden istikrarlı ve güçlü bir hükümet ile, inşallah AK Parti’yi iktidar yaparak bu ve benzeri hizmetlerin devamını sağlayacaktır” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde