24 Temmuz 2024

ADIGÜZEL: BİR YIL İÇİNDE ÖĞRENCİLERİMİZİN YURT SORUNU KALMAYACAK

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Dr. Mustafa  Adıgüzel seçim çalışmaları sırasında karşılaştığı gençlerin “Vekilim CHP İktidarında gençler ne olacak” sorusu üzerine başladığı sohbette; “Gençler yarının umududur. Ama gençler bugünün de ortaklarıdır. Baskıya karşı direnen, özgürlüğü savunan gençlere adayacağız CHP iktidarını.

Öğrenci, memur, işçi, işsiz, çiftçi… bütün gençlere. Taşeron işçisi olan gençlere, merdiven altı atölyelerde çalışmak zorunda olan gençlere, asgari ücrete mahkûm gençlere, mevsimlik işçi gençlere sahip çıkacağız.

Üniversiteyi kazanamayan yoksul gençler için aylık 240 liraya kadar üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz.

Maddi olanağı olmayan tüm üniversite öğrencilerine Karşılıksız Eğitim Bursu vereceğiz. Talepte bulunan tüm üniversite öğrencilerine kamu destekli,geri ödemesi işe girme  koşullarına göre ve uzun vadeli Yüksek Eğitim Yaşam Destek Kredisi vereceğiz.

Üniversite harçlarını birinci ikinci öğretim demeden tamamen kaldıracağız.

Annelere babalara müjdeler olsun, üniversiteye giden çocuğum nerede kalacak endişesi CHP iktidarının birinci yılında tarih olacak. En fazla iki kişilik ve interneti olan odalardan oluşan yurtlar inşa ederek yurt sorununu bir yıl içinde çözeceğiz.

Gençlerimizin kültür-sanat etkinliklerine ve kitap,gazete dergi gibi yayınlara rahat ulaşımını sağlamak adına aylık 100 lira harcama miktarı olan Lise Kart vereceğiz. Lise son sınıf öğrencilerine aylık 1GB mobil internet erişimini ücretsiz sağlayacağız.

Üniversite öğrencilerimizin yarı zamanlı çalışabilmesini kolaylaştırmak amacıyla,gelir vergisi ve sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

Askerlik süresini kısaltacağız, ayrıca üniversite öğrencilerimizin askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde üçer aylık dönemler halinde tamamlayabilmesini sağlayacağız.

Gençlerimize bu iktidar döneminde hep potansiyel suçlu gözüyle bakıldı,üvey evlat muamelesi gördüler.

Artık yeter CHP iktidarı ile gençler bu ülkenin umudu olmanın  yanında  ortağı olacaklar,  sizleri  baş tacı yapacağız” dedi.

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde