24 Temmuz 2024

Fatsa Devlet Hastanesi Taşındı

  • PDF

Yaklaşık 54 yıldır Fatsa ve bölge halkına hizmet eden Fatsa Devlet Hastanesi ama hizmet binasında dün akşam saat 17:00’den itibaren yeni hizmet binası tamamlanıncaya kadar geçici olarak sağlık hizmet sunumuna ara verildi.

1955 yılında Ahmet TALAY tarafından hastane yapılmak üzere hazineye hibe edilen Dumlupınar Mevkiinde ki 5.147 m2 arsa üzerine iki katlı hastane binası inşa edildi ve 1962 yılında hizmete açıldı. Bu binanın yetersiz hale gelmesiyle Fatsa halkının girişimleri sayesinde 1976 yılında 50 yataklı ek hizmet binası inşaatına başlanılmış, 1977 yılında inşaatı bitirildi.

1987 ve 1992 yıllarında ek hizmet binaları yapılarak yatak kapasitesi arttırılan Fatsa Devlet Hastanesinin 1997 yılında son inşası bitirilerek 295 yataklı hastane olarak faaliyetini sürdürdü.

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde Fiziki ömrünü tamamlamış olan Fatsa Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasına kavuşturulması için bir çalışma başlatıldı ve Fatsa’ya 300 yataklı modern hastane planlandı. Şubat 2014’te inşaat süreci başlayan hastanenin fiili gerçekleştirilme oranı bugün itibari ile % 88 seviyelerinde.

Yapımı devam eden yeni 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesinin mevcut hastanenin bulunduğu arsa üzerine yapılması sebebiyle daha önce iki bloğu yıkılmış ve buralarda inşaat çalışmaları başlatılmıştı. Yıkılan bloklardaki sunulan sağlık hizmetleri şehir merkezinde oluşturulan çeşitli alanlarda sürdürülüyordu. İnşaatın büyük bir hızla ilerlemesi ile gelinen noktada hizmete devam eden ana blokların yıkılması gerektiği için 20 Ekim 2015 saat 17:00 itibariyle burada sunulan sağlık hizmetleri sonlandırıldı.

Taşınma sürecini yerinde değerlendirmek ve sağlık hizmet sunumunda herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu Fatsa Devlet Hastanesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Fatsa ilçesindeki sağlık hizmetlerinin kısa bir süre için Ünye Devlet Hastanesinde sürdürüleceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç: “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Fatsa ve tüm bölge halkının göstermiş olduğu hoşgörüden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Taşınma süreci ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Küçükoğlu: “Bugün saat 17:00 itibariyle ana hizmet binamızda vermiş olduğumuz sağlık hizmetine geçici olarak ara vermek durumundayız. Öte yandan Fatsa Devlet Hastanemizin tüzel kişiliği korunarak Sakarya Mahallesindeki semt polikliniğinde ana branşlar başta olmak üzere poliklinik hizmetlerimiz, M. Kemal Paşa Mahallesinde bulunan 14 Ünitli diyaliz merkezimiz ve Fatih Mahallesi Akıl Tepesindeki diş semt polikliniğimiz kesintisiz olarak değerli Fatsa ve bölge halkımıza hizmet vermeye devam edecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ordu KHB Basın

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde