24 Temmuz 2024

“MİLLETİMİZ FATURAYI MUHALEFET PARTİLERİNE KESMİŞTİR”

  • PDF

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Hayati Yılmaz 1 Kasım seçimleri ile ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaşadıkları oy düşüşüne ilişkin parti içerisinde bir değerlendirme yapacaklarına vurgu yapan Başkan Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin tekrardan yükselişe geçeceğini dile getirdi.

1 Kasım tarihinde ortaya çıkan siyasi tabloda milletimiz iradesini ortaya koymuştur diyen Yılmaz: “Sonuçların milletimiz ve devletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Rakibimiz olan siyasi partiyi de ortaya koydukları çalışma ve performanstan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“Vatandaş faturayı muhalefet partilerine kesmiştir”

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Hayati Yılmaz açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “7 Haziran seçimlerinde koalisyon hükümeti kurulsun sonucunu ortaya koyan millet iradesi, koalisyon hükümeti kurulamayınca bunun sorumlusu olarak AK Parti’yi değil muhalefet partilerini görmüştür. Bunun faturası da en çok Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ye kesilmiştir. Vatandaş ise koalisyon hükümeti kurulmuyor diyerek tek başına iktidara en yakın olan Ak Parti’yi desteklemiştir.  Milletimiz kendince doğru fatura etmiştir fakat benim şahsıma göre yanlış fatura etmiştir. Zira koalisyon hükümetinin kurulmamasının sebebi esasta istekli olmayan Adalet ve Kalkınma Partisi’dir” dedi.

“Teşkilatlar olarak yeterli çalışamadık”

1 Kasım seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarının bir kısmının Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kaydığını söyleyen Yılmaz: “Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ikisi de sosyolojik olarak sağ olarak isimlendirilen bir parti olduğu için, 7 Haziran’da MHP’ye oy veren seçmenin bir bölümü 1 Kasım seçiminde tek başına iktidarı çözüm olarak görüp, tercihini AK Parti’den yana kullanmıştır. Teşkilatlar olarak yeterli çalışamadık. Kamuoyuyla bazı konuları yeterli paylaşamamamız böyle bir tabloyu ortaya koymuştur. 13 yıllık iktidar dönemi boyunca Fatsa’dan aday göstermeyen Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım seçimleri için listede iki adet Fatsalı isime yer verdi. Bu durum Fatsa’da daha yoğun bir seçim çalışması yapmalarına neden olmuştur. Fatsa ve havzasından bizler adaylık talebi olmadığı için aday gösteremedik. Bu seçimin sonucunu kendi içimizde bir seçim değerlendirmesi yaparak eksikliklerimizi gidereceğiz” dedi.

“Partimiz tekrardan yükselişe geçecektir”

Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım seçiminin analizini yaparak tekrardan toparlanacaktır diyen Yılmaz; “Milliyetçi Hareket Partisi tabanı güçlü bir partidir ve oy oranı olarak daha fazla düşmeyeceğimizden eminim. Tüm teşkilat başkanları, il başkanları, ilçe başkanlar geçmiş dönemlerdeki adaylarımız hepimize kendinizi sorgulayın mesajı verilmiştir. Partimiz tekrardan yükselişe geçecektir” dedi.

Başkan Yılmaz son olarak; “Milletimizin seçimlere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde