24 Temmuz 2024

ARAP MEDYASI ORDU’DA

  • PDF

Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında 26 ülkeden 85 gazeteci Ordu’ya geldi. 
Son yıllarda Arap turizmi açısından cazibe merkezi olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm pastasından aldığı payı büyütmek için Körfez ülkeleri sermayesini kente çekmek isteyen Ordu’da tanıtım çalışmaları hız kazandı. Mayıs ayında bir hafta boyunca Ordu’yu ziyaret eden Arap medyasından muhabir ve editörlerin yazdığı haber, röportaj, seyahat belgesel ve TV programlarının büyük ilgi görmesi üzerine bu kez daha geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. Bu amaçla Ordu’ya davet edilen Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Umman, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Dubai, Irak, İran medyasından ünlü köşe yazarı, muhabir, TV programcısı ve editörlerden oluşan 85 kişilik kafile Ordu’ya geldi.

“ORDU’YU ANLATMAK YETMEZ, GEZİP GÖRÜN”
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir hafta boyunca sürdürülecek gezilerin ilk gününde Arap medyasını 500 metre yükseklikteki Boztepe’de kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, DOKA Başkanı Çetin Oktay Kaldırım, Başbakanlık Yatırım ve Tanıtım Ajansı Körfez Ülkeleri Temsilcisi Dr. Mustafa Göksu da katıldı. Vali Balkanlıoğlu kahvaltıda yaptığı konuşmada, “Ordu’yu bir hafta gezeceksiniz ama Ordu’nun güzelliklerini tanımak ve anlatmak için bir hafta yetmez. Onun için siz görüp gezin, kararınızı verin. Biz sizi kardeşlerimiz olarak görüyoruz” dedi.
Kahvaltının ardından Suudi Arabistan’dan gelen gazeteciler, davetlilere Medine hurması ve zemzem dağıttılar. Arap gazeteciler Boztepe’de yapılan yamaç paraşütü gösterilerini de ilgi ile izlerken, Ordu’nun deniz ve yeşil doğasına hayran kaldılar.
Vali Balkanlıoğlu ile Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, tüm Arap TV’lerine özel röportaj verdi. Arap gazeteciler, daha sonra 2300 yıllık tarihe sahip Kurul Kalesi’ni ziyaret ederek, burada sürdürülen arkeolojik kazılar hakkında bilgiler aldılar.

“PASTAYI BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”
Vali Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, son dönemde Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gelen Arap turist sayısında artış olduğunu belirterek, “Mesela Trabzon’a gelen Arap turist sayısı 300 binlere dayandı. Adam başına 3 bin dolar civarında para harcıyorlar. Trabzon’un 900 milyon dolar para girdisi var. Bizim toplam ihracatımız 300 milyon dolar bile değil. Trabzon’da ve Rize’de güzellik namına ne varsa Ordu’da daha fazlası var. Bu illerimizin daha çok turist çekmesinden, daha fazla para kazanmasından mutlu oluruz. Ancak bizde pastayı paylaşmak yerine pastayı büyütmek istiyoruz" diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde