24 Temmuz 2024

FATSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN TARİHİ İMZA

  • PDF



Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin bin dönüm büyütülmesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı maddi destek ile ilgili protokol Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ın imzaları ile resmiyet kazandı. Buna göre Fatsa OSB’nin büyümesine engel olan su kuyuları Büyükşehir Belediye’sinin de katkıları ile kaynak bulunan başka bir yere taşınacak.

“İSTİHDAMA HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ”
İmza töreninde ilk konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bugün burada Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ile Büyükşehir Belediyesi yani OSKİ arasında yapmış olduğumuz sözleşmeyi imzalamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu imza ile birlikte Fatsa'daki mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin bin dönüm daha büyütülmesine önemli bir katkı sağlayacağız. OSB nin büyütülmesi ile ilgili su kuyularının başka bir yere taşınması çok yüksek bir maliyet tutuyordu. Onu yapmış olduğumuz bir düzenlemeyle bakanlığın elini rahatlattık. Fatsa ilçemizin mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin genişlemesi Ünye'deki Organize Sanayi Bölgesi'ni tekrar yürür hale getirilmesi, Altınordu ilçemizde ikinci OSB oluşturulması ile ilgili hakikaten bürokratik zorluklara rağmen bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok ciddi bir adım atmış olduk. Bugün burada toplanmışken farklı bir konuda ama işin sanayi bölümüne ilişkin kamuoyu ile paylaşmak istediğim bir konu var. Türkiye'de yerli otomobil ile ilgili yaklaşık 50 yıllık bir serüven var. Hükümetimizin de yerli otomobil konusunda özellikle elektrikli ve hibrit üretime yönelik çok ciddi çalışmaları oldu. Bir aydır kamuoyunda yerli otomobil süreci yakından konuşuluyor ve paylaşılıyor. Biz de hükümetimizin bu yerli otomobil sürecine destek olmak amaçlı ve süreci de teşvik amaçlı inşallah taslakta görünen üretim tarihi itibariyle yani 2019’ da üretileceği hesabıyla Büyükşehir Belediyesi olarak yeni teknolojik ve yüzde yüz yerli otomobillerden 100 tanesinin siparişini bakanlığımıza ileteceğiz, buna yönelik İnşallah önümüzdeki hafta Büyükşehir meclisimizden temenni kararımızı da çıkarmak suretiyle yerli otomobilimize olan desteğimizi Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak göstermiş olacağız. Bu destekle birlikte inanıyorum ki hem hükümetimiz hem bakanlığımız hem de bu işe aranan yiğitin gönlünün daha ferah olması için ve elinin güçlü olması anlamında piyasasının oluşmasına yönelik bir desteğimizi Ordu'da yüksek sesle belirtiyoruz. Dolayısıyla yüzde yüz yerli otomobilimizin Türkiye'de ilk Büyükşehir müşterisi olarak müjdeyi de kamuoyuna paylaşmış oldum.” dedi.

FATSA OSB KARADENİZ BÖLGESİ'NİN EN GÜZİDE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEN BİR TANESİ”
 İmza töreninde ikinci konuşmayı yapan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin bu sürece gelmesinde çok kişinin emeği olduğunu ifade ederek, “Başta Sayın Ordu Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz beyin azminden dolayı da ben Fatsalılar adına sanayiciler adına yürekten kutluyorum ve beraber yürüdüğümüz her konuda birbirimize yardımcı olduğunuz Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a da sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Tabi Ordu büyüyor ve gelişiyor, gelişen ve büyüyen bir süreçte istihdamın ne kadar önemli olduğunu gelişimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz farkındayız ve bu gelişimi ve büyümeyi üreterek ve sanayi alanları oluşturarak bunu yapacağımızdan hiçbirimizin şüphesiz yok ve bunun en önemli alt yapısı olan Fatsa Organize Sanayi Bölgesi bölgemizde ve ilimizde gerek istihdamın artmasına ülkemizin gerek bölgemizin gelişimine katkı sağlaması şüphesiz ortadadır. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde Ordu'nun hatta Karadeniz Bölgesi'nin en güzide Organize Sanayi bölgelerinden biri haline gelmiştir. Bugün itibariyle baktığımızda 3 bin istihdamı içinde barındırmaktadır. Gelişen ve büyüyen ülkemizde kayıtsız kalmamak adına Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümesinin gerektiğini hepimiz hemfikiriz. Bu gelişime engel teşkil eden su kuyuları sorununun da çözülmesine kayıtsız kalmadığı için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz beye ve onun çalışma arkadaşlarına şansım adına cani gönülden teşekkür ederim.” diye konuştu.

“ÖNCEDEN BİZ YATIRIMCI ARIYORDUK ŞİMDİ YATIRIMCILAR BİZDEN YER BEKLİYOR”
Imza töreninde üçüncü konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ise bugün şahitliğini yaptığımız ve imzasını atacağımız konu sadece Fatsa’mız için değil Ordu’muz ve bölgemiz için de çok önemli bir adımı inşallah imzalarla birlikte şahidi olacağız ve süreci çok daha önemli bir aşamaya getireceğiz. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin 500 dönümlük alanda şu anda 29 firmanın üretim yapmasıyla fiilen tamamı dolmuş ve şu anda 3 bin kişinin çalıştığı bir potansiyel haline gelmiş yerdir. Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde bin dönüm daha ilave yapıyoruz ve toplamda 1500 dönüme çıkacak. Bunun için Sanayi Bakanlığı'ndan izni alınmıştı ilgili kurumların bir tanesi hariç tamamından görüş almıştı sadece büyüme alanlarındaki su kuyularımızdan dolayı DSİ ile bir sorun yaşamıştık. Şimdi inşallah bu sorunu da aşmış oluyoruz. Büyüme alanlarındaki su kuyularını kaynağını da bulduğumuz bir noktaya taşıyoruz. Bu vesileyle bu aşamaya kadar bizimle beraber en az bizim kadar bu heyecanı duyan Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir olarak da su kuyularının taşınmasında bize büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a çalışma arkadaşlarına hassaten çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların destekleri bizim için çok önemli. İnşallah bu imza ile en önemli aşamayı geçmiş oluyoruz. Ben 2004 yılında belediye başkanı olduğumda Organize Sanayi yeni kurulmuş boş bir araziydi hiçbir yatırım yoktu. Hangi yatırımcının ismini duyduysak Ticaret Odası Başkanımız Tayfun bey'le ilçe dışında birçok ziyaretler yapardık. Yatırımcılardan bu anlamda randevuyu zor alırdık. Yatırımcıların kapısında saatlerce beklediğimiz olmuştu onlara yeter ki Fatsa'ya yatırım yapın sizi baş tacı yapacağız diye söylüyorduk çok şükür zoraki randevu aldığımız, kapılarında saatlerce beklediğimiz o yatırımcılar birçoğu şu anda Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzlerce kişi çalıştırıyorlar. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki artık biz dışarıdan yatırımcı aramıyoruz emin olun şu anda herkes bizden randevu almaya çalışıyor, herkes bizden yer istiyor. Şu anda 10’a yakın fiilen talebi bulunan yatırımcı var. Şu anda hazır olduğunda emin olun bin dönüm anında dolacak bir ikinci bin dönümü talep edeceğiz, o noktaya geldik. Tabi burada şunun da önemi var. AK Parti hükümetimizin ülkedeki ekonomik istikrarı sağlamadaki katkısı Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümesinde büyük önem arz ediyor. Bir diğeri de yine hükümetimizin bu bölgeye vermiş olduğu teşfiğin de unutulmaması gerekiyor. İnşallah bu teşvik de devam ettiği sürece bu organize sanayiler Ordu'da da Fatsa’da da Ünye’de de bu sayılarda kalmayacak daha da artacak.” şeklinde konuştu.

İmza töreninde son konuşmayı yapan Ordu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’da Organize Sanayi bölgelerinde bir müteşebbis heyetin olduğunu onun da başkanının ilin Valisi olduğunu belirterek, “Böyle olunca birçok sanayicimiz müteşebbis gelip bizi buluyor yer istiyorlar. Tabi bundaki ana faktörde Ordu’nun Organize Sanayi bölgesi dışında 5. kalkınma bölgesi. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılırsa altıncı bölge yani Güneydoğu ile aynı teşfik uygulanıyor. Rakabetin acımasız olduğu bir ortamda insanlar böyle çok daha ucuza mal etmek istiyorlar özellikle tekstil sektöründe birçok insan yüzlerce işçi hatta 1000-1500 işçi çalıştırmak için yerler arıyorlar bu OSB’ler ilk yapıldığında yeterince rağbet görmediği için araziler arsalar boş kalacağına kim gelirse veriliyordu. Kimisi burayı almış depo yapmış kimisi burayı kiraya vermiş veya satıyordu. Bundan dolayı bir tıkanıklık vardı Bunun açılması gerekiyordu hem merkeze ilave bir OSB hem Fatsa OSB’nin genişlemesi hem de Ünye ilçemize bir OSB’nin kurulması son derece önemliydi. Fatsa OSB’nin gelişmesinde en büyük engel mevcut genişleme sahasında DSİ’ye ait Fatsa'ya içme suyunu sağlayan keson kuyuların olmasıydı. Bu kuyuların deplase edilmesi gerekiyordu buda büyük bir masraf gerektiriyordu. Bugünkü protokolü de bunun için yapıyoruz. Yarısını biz finans ediyoruz, yarısını Büyükşehir Belediyemiz finanse ediyor. Bunu Aslında OSB yönetimi karşılaması gerekiyordu ama Büyükşehir Belediyemiz burada büyük bir incelik gösterdi bu da bizim geleceğimiz açısından son derece önemli. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde