24 Temmuz 2024

FAGİAD BAŞKANI M. SERKAN ERDİK: “DERNEK OLARAK ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

  • PDF

Fatsa Genç İş Adamı Derneği (FAGİAD) göstermiş olduğu faaliyetler ve ortaya koyduğu projeler ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

55 aktif üyesi bulunan FAGİAD, açtığı kurslar aracılığıyla girişimcilere iş dünyasının kapısını aralamaları için olanak sağlıyor.

Turizm sektöründe çalışabilecek, kalifiye eleman yetiştirmek üzere kurs açacaklarının müjdesini veren Erdik; 6 ay sürecek olan aşçılık kursumuza katılmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını ve  derneğimize gelerek başvuru yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Derneğin çalışmaları üzerine açıklamalarda bulunan FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik, açmış oldukları kurslar sayesinde 138 yeni iş yerinin açıldığını ifade etti.

Biz Fatsa için ne gerekiyorsa dernek olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diyen Serkan Erdik, “Önümüzdeki süreçte de Fatsa’yı hizmet noktasında yukarıya çıkarmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

“Dernekçilik gönüllülük esasına dayalıdır”

Fatsa Genç İş Adamları Derneği 13 Mart 2009 tarihinde TÜGİK’e (Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu) bağlı kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Bir üst çatımız Karadeniz Genç İş Adamları Konfederasyonu’dur diyerek açıklamalarını sürdüren Erdik; “Karadeniz içerisinde bulunan sekiz tane derneği kapsayan bir federasyondur. Bir üst çatımız ise TÜGİK (Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu) ve genel başkanımız Erkan Güral’dır. Biz bu konfederasyona bağlı bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye genelinde 74 tane dernek ile 4000’e yakın iş adamından oluşan çok büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler bu derneği Fatsa’da ilk açtığımızda tabela derneği olur diye bir algı vardı. Dernekçilik gönüllülük esası ile yapılan bir iştir. Şükürler olsun biz altı yılı aşkın ayaktayız. Bundan sonra da bu derneği, Fatsa’yı ve Ordu’yu hizmet noktasında yukarılara çıkarmak için çalışacağız” dedi.  

“Tanıdığınız insanlardan oluşuyoruz”

Fatsa Genç İş Adamları Derneği’nin 55 aktif üyeden oluştuğunu belirten Başkan Erdik; “Üye sayısı ile ilgili bir beklentimiz yok. FAGİAD, sokağa çıktığınızda selamlaştığınız, iş yerinden alışveriş yaptığınız bildiğiniz genç iş adamı ve kadınlarından oluşuyor. Üyelerimizin mümkün oldukça birbirleri ile olan diyaloglarını artırmak için faaliyetlerde bulunuyoruz. FAGİAD (Fatsa Genç İş Adamları Derneği) iş dünyası ile ilgili yeni çalışmalara içerisinde. Özellikle üyelerimizin birbirleri ile daha aktif alışveriş yapması için çalışmalarımız var” dedi.  

“Yön gösteren bir sivil toplum kuruluşuyuz”

Erdik; “FAGİAD size Fatsa’da, Ordu’da neler yapılabilir noktasını anlatmaya çalışan, yön gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. İnsanlara ticaretle ilgili yapılması gerekenleri uzmanlarla buluşturarak fikir oluşturmalarına köprü sağladık. Devletimizin de bu konularda güzel imkanları var. Örneğin, bir KOSGEB kurumu var. KOSGEB’in özellikle yeni girişimcilere sağlamış olduğu hibe ve faizsiz kredi imkanları var. Biz ilk 2010 yılında Fatsa’da girişimcilik kurslarını açmaya başladık. Bizler birçok genç girişimcinin Ordu’ya bu kursları almak için gittiğini bildiğimizden, bu kursları Fatsa ve diğer ilçelerde nasıl açabiliriz diye düşündük. İlk kurstan bu güne toplam 13 girişimcilik kursu açtık. 138 iş yeri Ordu ve çevre ilçelerinde KOSGEB aracılığıyla faaliyete geçti. Bu kurslar sayesinde istihdama da bir katkı sağlanmış oluyor. Bu kurslar ile ilgili kriterler, daha önce üzerinize vergi levhalı iş yeriniz olmayacak, mülakatı geçip kursa katılmaya hak kazandıysanız da devam zorunluluğu var. Kumru, Korgan havzasından gelen arkadaşlarımızın bir bölümü devam zorunluluğundan dolayı kursu bitiremediler. Biz de bu nedenle çevre ilçelerde de kurs açtık” dedi.

“Bir şehrin kültürü çok önemli”

FAGİAD olarak kültür, sanat ve edebiyat konularına da ciddi önem verdiklerini söyleyen Başkan Erdik; “Bir şehrin nefes almasını sağlayan en önemli etkenlerinden bir tanesi kültürü, edebiyatı ve sanatıdır. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli ozanlarından Dursun Ali Akınet’i 52. Sanat yılında çok güzel bir organizasyon ile kutlama yaptık. Bu etkinlik bölgede güzel tepkilere yok açtı. Biz iş dünyası ve ekonomi ile ilgileniyoruz ama kültür, sanat ve ekonomiye de önem gösteriyoruz. Biz Fatsa için ne gerekiyorsa dernek olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Rabbim bize daha güzel hizmetleri insanlarla buluşturmayı nasip etsin” dedi.

“Aşçılık kursu açıyoruz”

28 Kasım tarihli açacakları kurs ile ilgili bilgi de veren Erdik; “Bölgenin turizm anlamında eksikliklerinden birisi olan kalifiye eleman noktasında bir proje başlattık. İstediğimiz rakamlara ulaşmadı. 28 Kasım son tarih olmak üzere yediden Antalya bölgesinde anlaştığımız beş yıldızlı oteller ile aşçılık, kat görevlisi, komi vs. kursu açıyoruz. İş-Kur ile destekli ve bu kurs altı ay sürecek. Kursiyerlerimiz eğitimleri esnasında asgari ücret üzerinden maaşlarını alacaklar. Bu kursu Antalya’da anlaştığımız otellerde alacaklar. İstekli olan bayan veya erkek arkadaşlarımız derneğimize başvurabilirler. Yeme, içme ve barınma masrafları oradan karşılanacak. Kurs bitiminde ise sertifikalarını alabilecekler. İş sahibi olmak isteyenlerin başvurularını derneğe yapmalarını bekliyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Haber: M. Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde