24 Temmuz 2024

İŞADAMLARI ALMANYA GEZİSİNDE

  • PDF

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, Almanya’ya gerçekleştirdiği iş gezisi kapsamında iş adamlarıyla bir araya geldi. Balkanlıoğlu, toplantı sırasında Türkiye’nin güçlü bir devlet olmasının Almanya’da yaşayanların başlarını dik bir şekilde yürümesini sağladığını söyledi. 
Ordu Sanayi ve Ticaret Odası'nın Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlediği iş gezisi çerçevesinde Frankfurt'a gelen yaklaşık 20 kişilik Ordulu iş adamı grubu, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda Frankfurt bölgesinde faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Türkiye'den Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin, Almanya'dan ise Hessen Eyaleti milletvekilleri Turgut Yüksel (SPD) ve İsmail Tipi (CDU) gibi isimler de katıldı.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında Avrupa'da yaşayan Türklerin, siyasi karar alma süreçlerine etki edebilmeleri için bulundukları ülkelerin vatandaşlıklarına geçmelerinde fayda olduğunu dile getirerek, “Burada yaşayan insanlarımızın milli, manevi ve dini değerlerini kaybetmeden yaşadıklarını görmek sevindirici. Son yıllarda Türkiye çok büyük ivme kazandı. Yollarımız düzeldi. Ordu'da tam 70 tane uzun tünel var. Her tarafa havalimanları yapıldı. Ordu'ya yapılan havalimanı dünyanın en modern havalimanlarından biridir. Bugün Avrupa'dan birçok hasta Türkiye'de şifa arıyor. Türkiye'nin güçlü bir devlet olması, sizin burada başınız dik yürümenizi sağlıyor” şeklinde konuştu.

“İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KUŞAK UYUM SAĞLADI”
Balkanlıoğlu, Almanya'ya gelen ilk kuşağın çok zor şartlar altında çalıştıkları için topluma uyum sağlamada zorluklar yaşadıklarını ifade ederek, “İkinci ve üçüncü kuşak topluma çok daha hızlı uyum sağladı. Bugün Almanya'da yaşayan Türk kökenliler arasında çok sayıda iş adamı ve milletvekili var” dedi.

“HESSEN’DE 180 BİN TÜRK VATANDAŞI YAŞIYOR”
MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın ise Hessen bölgesinin Almanya'nın en önemli eyaletlerinden biri olduğunun altını çizerek, “Bu bölgede yaklaşık 180 bin Türk vatandaşı yaşıyor. Alman vatandaşlığına geçenlerle birlikte 250 bin kişilik bir Türkiye toplumu var. Frankfurt Avrupa'nın finans merkezi. Frankfurt'ta Sanayi ve Ticaret Odası'na bağlı olan her 6 şirketten biri yurt dışı ile bağlantılı bir şirket. Biz de MÜSİAD Hessen olarak üyelerimizle birlikte bu eyalette ve Almanya genelinde çalışmalarımızı arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde