24 Temmuz 2024

KURTULMUŞ: “MİLLETİN MENFAATLERİ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

  • PDF


1 Kasım seçimlerini Süper Lig’e benzeten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Süper Lig’in şampiyonunun AK Parti olduğunu, TBMM’nin ise milli takım olduğunu, bütün partilerin milletin menfaati için çalışması gerektiğini söyledi. 
AK Parti Ordu milletvekilleri ile birlikte Meclis'e gelerek kaydını yaptıran Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, Meclis personeline ve gazetecilere Ordu fındığı ikram etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Kurtulmuş, “1 Kasım seçimleri Süper Lig’di, Süper Lig’in şampiyonu AK Parti oldu. Şimdi bundan sonra TBMM milli takımdır, burada bütün partiler Türkiye’nin ve milletin menfaatleri ile mücadele edeceğiz” dedi.
AB ilerleme raporundaki eleştirilere yönelik değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, “Türkiye her halükarda, hem seçimler hem demokratik işleyişleri hem de güçler ayrılıkları prensibinin işleyişi bakımından Türkiye’deki sistem herhangi bir demokratik ülke ile kıyas edildiğinde aşağı kalacak durumda değildir. Zaman zaman AB raporlarında Türkiye’ye karşı taraflı olarak ifade edilen cümleler görüyoruz. Asla kabul etmiyoruz. Biz kendi içimizde kendi demokratik standartlarımızı sürekli geliştiren bir ülkeyiz. Bu raporda ifade edilen cümleleri iade ediyoruz, bu cümleleri iyi niyetle söylenmiş olarak kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

“ALINMIŞ BİR KARAR YOK”
Suriye’ye yönelik kara harekatı olup olmayacağı yönündeki soruya cevap veren Kurtulmuş, Suriye’de barışın nasıl sağlanacağı konusunda uluslararası camianın ortak bir projesi olmadığını kaydetti. Suriye’nin bölündüğünü ve silahlı örgütlerin Suriye’de cirit attığını belirten Kurtulmuş, “Bu terör ortamı bütün dünyaya zarar veriyor. Bizim beklentimiz uluslararası camianın Suriye’de barışı nasıl sağlayacağını ve hangi adımlar atılacağına karar vermelidir, geri kalanı işin teferruatıdır. IŞİD ile mücadele adı altında neredeyse dünyanın bütün orduları Suriye’de. Kimisi hava saldırısıyla, kimisi başka şekilde, vekalet savaşları ile Suriye’yi tarumar ettiler. Bundan en fazla istifade eden terör örgütleridir. Terör örgütlerinin hareketsiz hale getirilmesi, terörün beslendiği damarların kesilmesi için Suriye’de teröre karşı bütün uluslararası camianın ortak bir eylem planı içinde bulunması gerekiyor. Kara harekatı meselesi ise, ortak bir terörü bitirme noktasında karar aldıktan sonra bütünleşik bir planın parçası olarak uygulanırsa bir anlam ifade eder. Bu konuda şuanda alınmış bir karar da yok. Esat’ın arkasında durarak Suriye’de bir çözüm oluşturulabilmesi mümkün değil, ben Rusya’nın da bu noktaya yaklaştığını görüyorum” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN SAHİPLİĞİNİN DIŞINDAKİ HER ŞEY ARAÇSALDIR”
Çözüm sürecinde yeni dönemde HDP’nin olmayacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Kurtulmuş, “Bu sürecin sahibi de, muhatabı da, hakimi de milletin kendisidir. Bu işin sahibi millettir. Geri kalan süreç ise işin teferruat kısmıdır. Şuan bile milletimiz terörün sonuna kadar üzerine gidilmesi, terör örgütünün bütün imkanlarının yok edilmesi, silahların gömülmesi ama nihayetinde herkesin barış içinde yaşadığı bir ortamın oluşmasını istiyor. Bununla ilgili yapılan kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki, milletimiz bu huzur ve barış ortamına sonuna kadar destek veriyor. Milletin sahipliğinin dışındaki her şey araçsaldır” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde