24 Temmuz 2024

Gerçeği Aratmayan Yangın Tatbikatı Yapıldı

  • PDF

Medical Park Ordu Hastanesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, muhtemel bir yangın durumuna karşı hastane çalışanlarını bilinçlendirmek amacıyla eğitim verilerek yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 
Her türlü yangın faciasına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olmak amacıyla düzenlenen tatbikata tüm personel katkıda bulundu. Tatbikat sırasında yangına ilk müdahale, hasta ve çalışanların tahliyesi, yüksek katlardan hastaların nakledilmesi gibi senaryolar uygulandı. Gerçeğini aratmayan yangın tatbikatında, yangın tüpü tipleri ve tüplerin nasıl kullanılacağını anlatan AFKOM ekibi, personellere fiili uygulama yaptırarak alevlere nasıl müdahale edeceklerini gösterdiler.Yangın söndürme, arama ve kurtarma timinde görevli hastane personelleri, tatbikat için hastaların yoğun olduğu servislere çıktı. Yoğun bakımlarda ve servislerde yatan hastaların tahliyesi senaryosu gerçekleştirildi ve hastalar binadan tahliye edildi. Hastane çalışanlarını olası bir yangın durumuna karşı bilinçlendirmek amacıyla yapılan yangın ve kurtarma tatbikatı başarılı bir şekilde tamamlandı.
Yapılan tatbikatta herhangi bir sorun yaşanmazken hastane yetkilileri, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde