24 Temmuz 2024

ERASMUSLA, ÜLKEMİZ VE İLİMİZ TANITILIYOR

  • PDF

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen "Erasmus+, Bilgilendirme ve Yönlendirme Toplantısı" Ordu'da yapıldı. 
Altınordu ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra daire müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Eğitim Müdürleri, Gümüşhane ve Giresun illerinden temsilciler, eğitimciler ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda Erasmus+ programı hakkında bilgilendirme yapılırken, proje alt yapısının oluşturulması için uzmanlar tarafından bilgiler verildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AB sürecinde ülke standartlarının yükseldiğini söyledi. İnsanların artık yaşam biçimi ve kalitesinin arttığını belirten Balkanlıoğlu, "AB ülkeri aday ülkelere çeşitli projelerle destek sağlıyor. Bu adaylık sürecinde farklı yapıdaki toplumlarız ve onların bizi, bizimde onları tanımamız gerekiyor. Erasmus projesi bunlardan bir tanesi. AB çeşitli fonlardan kaynaklar ayırıyor, kimi kaynaklar öğrenci değişimine gidiyor, kimi ise meslek grupları ile katılıyor ve hazırlanan projelerle avrupa ülkelerine seyahatler düzenleniyor. Aynı zamandan Avrupa'dan da buralara seyahatler yapılıyor. Bu sayede değişik kültürden gelen öğrenciler bizim çocuklarımızla kaynaşıyorlar, ülkemizi ve ilimizi tanıyorlar. Bu gerçekten insanı mutlu eden durumlar" dedi.

"PROJE DENİLİNCE ZOR KARMAŞIK ŞEKİLLER GEREKMİYOR"
Düzenlenen programlara katılmak için proje hazırlanması gerektiğini aktaran Balkanlıoğlu, "Hazırlanan programlara katılmak için projeler hazırlamak gerekiyor. Proje üretemediğiniz taktirde bu tür organizasyonalara katılamıyorsunuz. Eskiden proje üretmekte çok zorlanıyorduk, ancak günümüzde meraklı ilgili, 'çevreme faydalı olmak istiyorum' diyen insanlar eğitim aldı ve sayıları arttı. Artık bu tür organizasyonlara Türkiye'den birçok proje gitmeye başladı. Ordu'dan da bu sayede Avrupa ülkelerine giden öğrenci gruplarımız oldu. Öğrencilerimiz değişik yerler görmesi onların ufkunu genişletiyor. Sorunlara çözüm aramada gördükleri şeyler işe yarıyor. Yeni bir kültür öğrenmesi sağlanıyor. Yabancı dilini geliştirmeye çalışıyor. Bu sebeple proje denilince zor karmaşık şekiller gerekmiyor, kabul edilebilir bir proje ürettiğinizden bunun arkası gelecektir. Sizler bunu yaparak öğrencilerinizin, arkadaşlarınızın aklında yer edinebilirsiniz" diye konuştu.
Düzenlenen toplantı konuşmaların ardından seminerlerle devam etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde