24 Temmuz 2024

ÇOBANLAR ARTIK BELGELİ

  • PDF

Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, 2014-2015 yıllarında Ordu'da düzenlenen "Sürü Yöneticisi Kursları”nda 400 kişiye "Sürü Yönetici Belgesi" verdiklerini söyledi. 
Ordu'da koyun ve keçi üretiminde rakamsal olarak yaşanan artışlar çobanlara duyulan ihtiyacı arttırdı. Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından belli aralıkla açılan "Sürü Yöneticisi Kursu" sürü sahipleri ve vatandaşlar tarafından ilgi gördü. 2014-2015 yıllarında Ordu'nun farklı ilçelerinde bulunan yaylalarda açılan kurslarda 400'ün üzerinde kişi "Sürü Yöneticisi Kursu”na katılarak belge almayı başardı. Açılan Sürü Yöneticisi Kurslarında nitelikli ve hayvan bakmayı bilen üreticiler oluşturmayı hedeflediklerini belirten Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, bu bağlamda kursların devam edeceğini ve Ordu'da küçükbaş hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak istediklerini belirtti.

"HAYVANCILIĞIN BİLİNÇLİ YAPILMASINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
Kurslarda verilen eğitimler hakkında bilgiler veren Koçkaya, "2014-2015 yıllarında, Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından belli aralıklarla açılan Sürü Yönetim Kurslarından 400 kişi eğitim alarak ‘Sürü Yönetici Belgesi’ aldı. Düzenlenen kurslarla birlikte bilinçli sürü yöneticilerinin yetişmesini sağladık. Genel anlamda hayvan nasıl bakılır, doğum nasıl yaptırılır, sağlık açısından neler yapılır yem ve otlama süreli konularında eğitimciler tarafından kurs verdik. Kursa katılanların birçoğu mevcut sürü sahipleri olduğu için kendi sürülerinin başında bilinçli bir sürü yöneticisi olarak çalışmaya başladı. Sürüsü olmayan kursiyerlerin ise bazıları hayvan sayısı fazla olan sürü sahiplerinin yanında istihdam ediliyor. Sürü Yönetici Kurslarının ilerleyen yıllarda da devam etmesini sağlayacağız ve Ordu'da küçükbaş hayvancılığın bilinçli yapılarak gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde