24 Temmuz 2024

YARILGAÇ, Porto Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi

  • PDF

 

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Erasmus Plus öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği kapsamında ikili anlaşmalar yapmak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere Portekiz’de bulunan Porto Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

 

Yapılan ziyaretlerde Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin KARA ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Erdinç PARLAK eşlik etti.

 

Porto Üniversitesi Rektörü Sebastiao Feyo de Azevendo ile Rektör Yardımcısı Prof. Maria de Fatima Marinho’dan,  Porto Üniversitesi hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğine imkan verecek Erasmus+ anlaşmasını imzalayarak önümüzdeki süreçte bu tür işbirliklerinin artarak devam etmesi yönündeki temelleri atmış oldu.

 

Kuruluşu 18. yüzyıla dayanan Porto Üniversite’si, Portekiz’in Yüksek Öğretim ve Araştırma Enstitüleri arasında önemli bir merkez sayılmakla beraber Avrupa’daki en iyi  160 üniversite arasında 63. Sırada yer almaktadır. 3 farklı kampüs, 14 fakülte ve bir işletme okulundan oluşan üniversitede eğitim birimleri bu üç kampüse dağılmış bulunmaktadır. Güzel Sanatlar, Hukuk, Eczacılık, Biyomedikal Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Gıda Bilimleri, Spor, Ekonomi, Mühendislik, Tıp, Diş Hekimliği, Psikoloji ve Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Mimarlık ve Fen Fakültelerinden oluşan Porto Üniversitesi aynı zamanda Portekiz’in en büyük ikinci üniversitesi konumundadır. 30.000 den fazla öğrencisi bulunan üniversitede özellikle lisansüstü eğitim büyük önem taşımaktadır. Porto Üniversitesini önemli kılan özelliklerden birisi de Portekiz’in en büyük inovasyon merkezi konumunda olmasıdır. Ayrıca 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında 3458 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Porto Üniversitesi’nin mevcut öğrenci sayısının %11 ini yabancı öğrenciler oluşturmaktadır.

 

Porto Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile işbirliği yapmanın memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ;Öğretim elemanı ve öğrenci değişim programları kültürümüzün evrensel anlamda daha fazla insana yansıması, ülkemizin daha fazla insan tarafından tanınması ve ülkelerin kalkınmasında büyük bir rol oynamaktadır. Akademisyen ve öğrencilerimiz yurt dışı eğitim hareketliliğini bir fırsat olarak görmeli ve  söz konusu programlardan azami ölçüde yararlanmalıdır. Ordu Üniversitesi olarak bu hareketliliğe öncülük etmekten gurur duyuyor, hareketliliklerin giderek artmasını temenni ediyoruz.şeklinde konuştu.

 

Porto’daki temaslarını tamamlayan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve beraberindekiler daha sonra Lizbon’a geçerek Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Ebru BARUTÇU GÖKDENIZLER’i makamında ziyaret ederek, kendisiyle  karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: Salı, 08 Aralık 2015 07:57

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde