24 Temmuz 2024

Özel Dolunay Okulları Sosyal Etkinlikleriyle Göz Dolduruyor.

  • PDF

Özel Dolunay Okulları , her sene olduğu gibi bu yıl da velileriyle sosyal etkinliklere devam ediyor. Dolunay Okulları, Amasya-Çorum  termal gezisinden sonra velileriyle şehzadeler şehri Amasya’yı gezdiler.Gezi programlarına Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi ile başladı. Sekiz bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müzede başta Ferhat ile Şirin olmak üzere, Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Romeo ile Juliet, Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan'ın aşk hikayesi ile Anadolu'da aşıklık geleneği, 'yavukluluk kültürü' ile Mevlana ve Hacıbektaşı Veli'nin felsefesiyle anlatılan ilahi aşkın yer aldığı müze veli ve öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. 
Geziye Ferhat Su Kanalı diye anılan su yolunu görülmesiyle devam edildi. Ferhat ile Şirinin Aşkını anlatan dağlardan esinlenilen su yolu görülmeye değerdi. 

Dolunaylı seyyahlar hem Şehzadeler şehri Amasya'yı yakından tanıma imkanı elde ederken Çorumda  termal kaplıcalarında da stres attılar.Daha Sonra ise Çorumda Bulunan Sahabelerin mezarlarını ziyaret ederek dua ettiler. Gezi programı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Okul Müdürü Şefik KALKAN, "Velilerimizin Yoğun iş Hayatları yanında dinlenme ihtiyaçları olduğu düşüncesiyle düzenlediğimiz programlara velilerimizin ilgisi bizleri sevindiriyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bu tür etkinlikler okul-öğrenci-veli üçgenini canlı tutuyor. Katılan tüm velilerimize ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde