24 Temmuz 2024

GÖRDÜKLERİMİ YAZDIM…

  • PDF

Eşimin rahatsızlığı nedeniyle aylardır  Samsun-Fatsa arasında hastanelerde kalıp hiçbir yere gidip gezememiştim. Eşim 19 Ekim 2015 günü vefat etti. Mekanı cennet  olur inşallah.  Biraz kafamızı da dağıtmak bahanesiyle  20 Kasım tarihinden itibaren 15 günlük İstanbul, Ege ve Akdeniz bölgelerini gezme fırsatı buldum.

Gerek arkadaşlarımın daveti gerekse benim bazı özel isteklerim ile bu seyahatimi gerçekleştirdim. Gördük ki bir yıl öncesi  bir yıl sonrası arasındaki farkı. Bayağı değişiklikler olmuş.  İlk gezim İstanbul oldu. İstanbul trafiği ne yaparsanız yapın rahatlayacak gibi değil. Büyükşehir Belediyesi harıl harıl vatandaşın rahatlığı için var gücüyle çalışıyor ve çalışmışta. Marmaray, yer altı metroları gibi yeni yapılan yerler gezip görmeye değer. Binlerce insan sel gibi bir sağa bir sola , bir ileriye bir geriye seyahat ediyor.  Gururlanmamak elde değil.  Ancak bilmeyenler için bu seyahatler insana kabus ta olabilir. Sağolsun Herkesin olduğu gibi bizimde oralarda dostlarımız var. Gerek iş alanında gerekse bürokraside önemli yerlere gelmişler. Bizde onlara güvenerek İstanbul içinde  seyahatlerimizi gerçekleştiriyoruz zaten..

Onlar bizim gururumuz

İstanbul’a gittiğimde hiçbir zaman yalnız bırakmazlar beni. Onlar benim çocukluk arkadaşlarım, köylülerimdir. Hayri Kaynar - İlhan Süslü ve Turgut Göçtü’den bahsediyorum.

Hayri Kaynar kendisi Hakim. Geçen yıl İstanbul  Üsküdar 5 nci Ağır  Ceza Başkanlığı yapıyordu. Şimdi ise Anadolu Adliyesinde Adalet Komisyonu Başkanlığına getirilmiş. Başarılı bir bürokrat. Fatsalı olarak belki varlıklarından bile haberimiz yok. Sevgi dolu birisi, herkese yardımını  esirgemeyen bir yapıya sahip. İnşallah ileriki yıllarda daha iyi makamlarda olur.

Tekstil alanında İlhan Süslü arkadaşım bayağı mesafe kat etmiş. İşleri çok şükür iyi. Mesleğinde kısa sürede hamle yapmış. Çalışkan birisi. Gece gündüz demeden harıl harıl çalışıyor.  Bu sektörde başarı kolay kolay yakalanmıyor demek ki.  Kendisine başarılar diliyorum.

Turgut Göçtü. Çeşitli iş kollarında çalışarak emekli olmuş ve çocuklarını okutarak çeşitli dallarda mühendis yapmış. Onları evlendirerek  gelinleri de mühendis. Turgut arkadaşımız  sevecen onu tanımak yeterli, İstanbul’un her tarafını bilir. Fedakar misafirperver birisi yeter ki onun misafiri olun bakın görün derim..

İkinci durağımız Ege bölgesi.. Muğla ve ilçeleri

Muğla’ya gitmemizin en büyük amacı değerli bir büyüğümüz var orada. Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan babayı ziyaret ettik.  2 yıl Fatsa Kaymakamlığı yaptı. İki yıl içinde Fatsa halkının büyük sevgisini kazandı. Dürüst bir Devlet adamıydı. Fatsa’da kendini bilmez birkaç kişi o değerli insanın huzurunu kaçırdı, onu Fatsa’ya küstürdü. Tabiki onlarda cezasız kalmadı. “Allah’ın şamarı büyük olur” derler ya, işte yaradan dan büyük şamar yediler.. 

Salih Gürhan bey 10 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen halen Fatsa’yı, Fatsalıları unutmadı. Sürekli bizler ve diğer dostları ile  diyalog halinde. “Fatsa’da 2 yıl gibi kısa sürelide olsa görev yaptım. Bu kısa süre içerisinde Fatsa halkı ile kaynaştık. Her zaman Fatsa’da bulunan dostlarımla görüşüyoruz. Onlardan kopmadık. Fatsalılara özel bir sevgim var. Ve bu sevgim her zaman da devam edecektir. Karadeniz den kalkıp ziyaretime gelmenizden son derece mutlu oldum diyor bize. Seni Fatsa halkı unutmaz unutmayacakta sayın valim.

Daha sonra, Ortaca ilçesinde çok değerli arkadaşım Fatma Önal Kalkan ve eşi Özkan Kalkan’ın misafiri oldum. Onların misafirperverlikleri daha da bambaşka. Sağ olsunlar kendi evim gibi rahat ettim. Benim daha önceden de tanıdığım Naime Kişkiş ve Aysun Turhan’a da  bana yalnızlık hissettirmedikleri için teşekkür ediyorum.  Bu can arkadaşlarım ile gezerken Fatsa Sağlık Grup Başkanlığı görevini yürütürken birlikte çalıştığım değerli dostum Dr. Mehmet Ömer Malatyalı’yı da görmek nasip oldu. Dalaman Sağlık Grup Başkanlığında halen görevini ifa etmektedir. Tam anlamıyla kendimi Fatsa’da hissettim. Sağ olsunlar dostlarıma ve dostluklara.

Dalaman Gençlik Hizmetleri Spor İlçe müdüresini tanıma fırsatı buldum…

Saniye hoca sporla Dalaman’ın çehresini değiştirmiş

 

Bundan bir yıl kadar önce beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Ancak kendisine inanan ve güvenen amirleri tarafından başka bir göreve atandı. Adı Saniye Uyar Kırık; şu anda Dalaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini yürütüyor.

Göreve gelir gelmez öyle güzel işlere imza attı ki…

Yaptığı çalışmalarla bir anda Dalaman’ın çehresini değiştirdi.

Ayrıntılara girmeden önce şu kadarını söyleyelim:

Bu süre içinde yediden yetmişe koca bir ilçeye sporu yaymayı ve sevdirmeyi başardı. 

Diyebiliriz ki; onun sayesinde spor, artık Dalaman’lılar için bir yaşam biçimi haline geldi.

Tabi; yaşlısıyla-genciyle, erkeğiyle-kadınıyla bunca insana sporu sevdirirken, sempatik tavır, davranış ve yaklaşımlarıyla da bir anda ilçe halkının sevgilisi oldu.

İşte bu yüzden herkes onu; “Sporun ve sporcunun dostu” olarak görüyor.

Olaya sevgi hâkim olunca sporla birlikte gelen kardeşlik ruhu, tıpkı bir virüs gibi her tarafa yayılıverdi.

Zaten Saniye Uyar Kırık Hoca’nın göreve başlamasıyla, spor alanında yaşanan büyük hareketlilik dikkatlerden kaçmadı.

İlk olarak sporun her dalında turnuvalar ve yarışmalar düzenledi.

Bu sayede stadyum ve kapalı spor salonları gibi mekânlar ve alanlar şenlenmeye başladı.

Bu aşamada bile iyice belli olmuştu ki; Saniye Hoca’nın sportif uygulamaları ve programları sayesinde Dalaman, resmen kabuk değiştiriyordu.

Bu değişimden hoşnut olmayan tek bir insan bile yoktu.

Sağlıklı yaşam için gerekli bütün alt yapıyı kurdu.

Böylece herkesin spor yapmasını sağlayacak sürecin önünü açtı.

Göreve geldiğinde bu güne kadar Dalaman’da yapılmayanları yaparak işe başladı.

Kolları sıvadığında kapalı spor salonu ve idari bina için yol almaya başlamıştı bile…

Yaptığı azimli çalışmalarıyla onu daha da ilginç hale getiren yönüyse, erkeklerin yapması gereken inşaat işlerinde ustalara yardımcı olmasıydı.

Saniye Hoca’nın bu çalışması, kendisine duyulan hayranlık ve takdir duygularını bir kat daha artırdı.   

Kurduğu alt yapıyla birçok müsabaka, turnuva ve yaz okulları etkinliklerinde Dalaman’ın ev sahipliği yapmasını sağladı.

Bununla da yetinmeyip; spor yapmak isteyen vatandaşların tesislerden yararlanmasına ön ayak oldu.

Öte yandan Saniye Hoca; ilgi çeken ve kendisini tarafından da mimarı olan bakanlık projelerinin dışındaki projelerini hayata geçirerek büyük başarılara imza attı.

Kırsaldaki çocukların spora yönlenmesini sağlayan “Köy Çocukları Spor Yapıyor” ve yine okul öncesi miniklerin spora olan ilgisini artırmaya yönelik “Minik Ayaklar Benimle Oynar mısın?” başlıklı projeleri sadece Dalaman’da değil, tüm Türkiye’de büyük ses getirdi.

Bütün gayretli çalışmaları, ilçede sporu mümkün olduğunca teşvik etmek için...

Bu kapsamda sporun hemen her alanında lisanslı sporcu sayısını artırdı.

Bu arada Saniye Hoca; mevcut binanın onarım ve tadilatı konusunda istediği ödeneği almayı başardı.

Yaptığı faaliyetleri sadece özetlemeye çalıştık.

Görülen o ki; mevcut görevine getirilmesi hem kendisi, hem de Dalaman’lılar için müthiş bir isabet olmuş…

Zira her yönüyle bulunduğu makamı hak ediyor.

Saniye Hoca’nın ses ve sonuç getiren çalışmalarını bir gazeteci gözüyle bundan sonra da takip etmeye devam edeceğim.

Çünkü onun çalışmaları, sadece Dalamanlıları ve beni değil, bütün ülkeyi heyecanlandırıyor.  

Heyecanlandırmalı…

O yüzden önümüzdeki süreçte neler yapacağını özellikle  merak ediyorum.

Ona yürekten başarılar dilerken, ekibiyle birlikte yaptıklarının tüm Türkiye’de örnek alınmasını diliyorum.

  

Akdeniz bölgesi  durağımız olan Antalya’da ise, Antalya’nın imarında ve mimarında büyük emeği olan mimar İsmail Okutan beyin misafiri olduk. Birbirinden güzel mekanları gezdirdiği için kendisine teşekkür ediyorum.

 

Sonuç olarak, gezdiğim yerlerde iller ve ilçeler  arası farklılıkları da ele alacak olursak, İktidar partili belediyelerde çalışma çok, muhalefet partili belediyelerde çalışma yok..  MG

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde