24 Temmuz 2024

‘HAYALLERİNİ SAHNEYE TAŞI’ PROJESİ BAŞLADI

  • PDF

Ordu’nun Fatsa İlçe Gençlik Merkezi gençlere yönelik çalışmalarına farklı alanlarda farklı etkinlik ve projelerle devam ediyor. 
2015 yılı Mayıs ayında hizmet binalarının faaliyete geçmesiyle birlikte gençler için ilgi, yetenek ve becerilerini geliştirecek kurslar açtıklarını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, “Toplum içinde rehber arayan değil rehber olan bir nesil oluşturmak fikriyle sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilmeye başlanıldı” dedi.
Müdür Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlik Merkezi tüm bu faaliyetleri yürütürken Gençlik ve Spor Bakanlığı merkezlere yeni bir vizyon yükleyerek ‘Yeni Bir Nefes’ adlı çalışmayı başlattı. Bu yeni çalışmayla birlikte gençlerin milli ve manevi duyguları geliştirilmeye çalışılarak bu yönde eğitimler verilmeye başlanacak. Gençlere yönelik bu programlar dahilinde adab-ı muaşeret, değerler eğitimi, sosyal medya ve gönüllük, mesnevi, tasavvuf alanında farklı eğim, kültür ve projeler gerçekleştirilerek toplumsal olaylarla daha ilgili, milli ve manevi değerleri koruyan, yaşadığı çevrede faydalı ve örnek gösterilen, duyarlı bireylerden oluşan bir gençlik oluşturulması amaçlanmaktadır” diye konuştu. 
Şu an kalabalık bir kitleye hitap ettiklerini kaydeden Beraat Şahin, “Biz farklı bölgelerden farklı aile çevrelerinden gençlerimize dokunmak onların standart yada sorunlu hayatlarından sıyrılarak var olmalarını sağlamak istiyoruz. Bakanlığımız himayesinde birçok gençlik projesi yürütülmektedir. Şuan gençlerin hayallerini ya da iç dünyalarını ifade edebilmeleri ve gösterebilmeleri için ‘Hayallerini Sahneye Taşı’ tiyatro projemiz başlamıştır.14-29 yaş arasındaki Gençler 5-20 dakika arasında ‘Değerler Eğitimi’ baz alınarak drama ve komedi alanında adalet, doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, üretkenlik, yardımseverlik, öz güven, sorumluluk, saygı, hoşgörü, alçak gönüllülük, empati, kanaatkarlık, güven, sevgi, saygı konularında kendi yazacakları senaryolarla bu projeye dahil olabilirler. Ocak-Şubat ayında il birinciliği, Mart-Nisan ayında grup birinciliği 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda da Türkiye finali gerçekleşecek olan bu projeye katılmak isteyen gençler 15 Aralık tarihine kadar ekiplerini ve senaryolarını hazırlayarak Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne başvurabilirler” şeklinde konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde