24 Temmuz 2024

EV HANIMLARI MESLEK SAHİBİ OLUYOR

  • PDF

Ev hanımları, ORMEK (Ordu Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) bünyesinde açılan dekoratif ahşap süsleme kursu ile meslek sahibi oluyorlar.

 

İlimizde istihdama katkı sağlamak ve nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında dekoratif ahşap süsleme kursu açtı.

 

KURS SÜRESİ 312 SAAT

 

Toplam 312 saat sürecek kursa katılan 18 kursiyer, haftanın beş günü günde sekiz saat olmak üzere yoğun bir eğitim programından geçecekler. El işçiliği ve boyaması ile ahşaba yeni bir görünüm kazandırmaya çalışan kursiyerler; program süresince objeleri açık, koyu ve ışık gölge ile çalışmak, kompozisyonu renklendirmek, desen çizmek, ahşap süslemede boyama yapmak, yüzeyde dekoratif işlemler yapmak, son kat verniği sürmek, el sanatları ürünlerinin bakımını yapmak ve korumak konularında eğitim alıyorlar.

 

SERTİFİKA ALACAKLAR

 

Dekoratif ahşap süsleme kursuna katılan ev hanımları, boş zamanlarını meslek öğrenmekle değerlendiriyor. Şimdilik kendi ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapan ev hanımları, kurs bitiminde turistik amaçlı ahşap boyama yapabilecek, dekoratif aksesuarları ve turistik eşyaları hazırlayabilecek seviyeye gelecek ve almış oldukları eğitimle ilgili bir sertifikaya sahip olacaklar.

 

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan kursiyerler, el sanatları teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan işletmelerde çalışabildikleri gibi kendi iş yerlerini açabilecekler veya evlerinde hobi amaçlı üretim yapabilecekler.

 

ORMEK, YENİ KURSLAR AÇACAK

 

ORMEK yetkilileri, kurs süresi ile sınırlı olmak üzere kursiyerlere genel sağlık sigortası yapıldığını ve günlük 20 TL ücret verildiğini ifade ederek; “Bu imkanlardan faydalanarak yeni bir meslek edinmek isteyen vatandaşlarımızı Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizdeki kurslarımıza bekliyoruz” dediler.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde