24 Temmuz 2024

KARADENİZ’İN EN BÜYÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ FATSA’DA OLACAK

  • PDF

“Organize Sanayi Bölgesi Fatsalılar adına bir kurtuluş bölgesidir”

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş yeni iş yerimize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yeni iş yerinizin bol kazançlara ve hayırlara vesile olmasını diliyor, çalışma hayatınızda başarılar diliyorum diyen Karataş; “Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Karataş; Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesiyle Karadeniz’deki tek parsel üzerinde bulunan en büyük organize sanayi bölgesinin Fatsa’da olacağını söyledi.

“Süreci İlerletmek Siyasi İradenin Elindedir”

Kamuoyunun da bildiği gibi Organize Sanayinin büyütülmesi için su kuyularının taşınması ile ilgili Büyükşehir belediyesi ile bir protokol imzaladık diyen Tayfun Karataş; “Su kuyularının taşınma maliyetinin bir kısmını Ordu Büyükşehir Belediyesi, bir kısmını da OSB olarak biz finanse ettik. Çünkü büyümenin önündeki en büyük engel su kuyularıydı. Geçen hafta itibariyle Bilim Ve Sanayi Bakanlığına gerekli müracaatları yaptık. Daha sonra genişleme alanındaki gerekli incelemeler yapılarak, büyüme anlamındaki birinci basamağı geçmiş olacağız. Bu anlamda destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a ve Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na Fatsalılar adına cani gönülden teşekkür ederiz. OSB’nin genişletilme sürecinin 3 yıl süreceğini düşünüyorum. Bu süreyi kısaltmak ve süreci ilerletmek siyasi iradenin elindedir. Çünkü ülkemizde bürokrasi yani yazışma yavaş ilerliyor. Bu büyüme sağlandığında Karadeniz Bölgesinde tek parsel üzerinde en büyük Organize sanayi bölgesi Fatsa’da olacak. Fatsa bunu sağladığı nokta da kalkınan bir ilçe olacak. Organize Sanayi Bölgesi Fatsalılar adına bir kurtuluş bölgesidir. Sanayinin öne çıkması ve istihdamın artması adına Fatsa’nın gelişmesi adına organize sanayi bölgesi en büyük önemi teşkil ediyor. Büyüme alanının gerçekleştiği noktada hedefimiz 10 bin kişinin istihdamını sağlamaktır. 10 bin kişinin istihdamı dört kişi ile çarpıldığında 40 bin kişilik ailelerin yani Fatsa’nın yarısının geçiminin oradan geçmesi demektir. Ekonomide de sanayinin %40 oranına ulaşmasını sağlayacağız. Birde oraya hizmet sağlayacak sektörleri de işin içerisine kattığımızda 60 bin rakamına yakın Organize Sanayi Bölgesinden beslenen nüfus sağlamış olacağız. Bu nedenle de Fatsa Organize Sanayi Bölgesi bizim için çok önemlidir” dedi.

“Yatırım Alanlarını Genişletmek Zorundayız”

Eğer Fatsa’yı Ordu’yu geliştirmek ve büyütmek istiyorsak yatırım alanlarını genişletmek zorundayız diyen Karataş; “Organize Sanayi bölgesinde çok önemli tekstiller var. Biz bunu karşılamak için üniversitemize çeşitli bölümler açtırmıştık. Yaklaşık bir buçuk yıl önce bir bina kazandırmıştık. Fakültemizde moda tasarımı bölümü faaliyete girdi. Bu yıl ikinci yıl olarak kayıtlarını alacaklar. Önümüzdeki yıl ise hazır giyim bölümü devreye girecek. Toplamda her iki bölümün açılmasıyla Fatsa’mıza ek 300’e yakın öğrenci gelmesi sağlanacak. Buradaki öğrenciler de stajlarına ilçemizdeki işletmelerde yapacaklar. Bu noktada hem sanayimiz gelişirken, hem de sanayileşme yolunda alt yapı olarak eğitim çalışmalarının devam etmesi somut bir göstergedir. Biz bu noktada çalışmalarımıza devam ediyor ve konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz. Eğer Fatsa’yı Ordu’yu geliştirmek ve büyütmek istiyorsak yatırım alanlarını genişletmek zorundayız. Herkesin bu düşüncede olması gerekiyor. Fatsa artık kabuğunu kırıp farklı il ve ilçelere istihdam olanağı yaratırken, güzel bir tablo oluştursa bile bunu Fatsa’dan karşılamamız gerektiğini düşünüyorum. Bizde bunun için meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Bu kurslarda 400 insan yetiştirdik. Bu kurslarımız da devam ediyor” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde