24 Temmuz 2024

DOLANDIRICILIĞA KARŞI UYARDILAR

  • PDF

Ordulu esnaf iletişim yolu ile dolandırıcılığa karşı bilgilendirildi. 
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisi tarafından Ordulu esnaflara, iletişim yolu ile dolandırıcılığın önlenmesine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Organize Sanayi Bölgesi esnafının katılımı ile gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amiri Metin Yanmaz, iletişim yolu ile yapılan dolandırıcılığa karşı esnafa uyarılarda bulundu. Dolandırıcılığın nasıl yapıldığına yönelik kısa filmlerin gösterildiği bilgilendirme toplantısında esnafın bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı bilinçlenmesi sağlandı.

YANMAZ: "BİLGİLERİNİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN"
Düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan ve vatandaşların bu tür dolandırıcılık yöntemlerine kesinlikle kanmaması gerektiğini ifade eden Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amiri Metin Yanmaz, "Bugün bu toplantı ile amacımız son zamanlarda artan iletişim dolandırıcılığı ile ilgili vatandaşlarımızı ve esnafımızı bilgilendirmek. Vatandaşlarımızı telefonla arayarak hakim, savcı ve polis olduklarını söyleyip vatandaşlarımızı korkutma yöntemleri ile menfaat temin etmek istiyorlar ve dolandırıyorlar. Bizler de bunun önüne geçmek için zaman zaman bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Biz bu toplantılarla insanlarımızın kandırılmamasını amaçlıyoruz. Hiçbir zaman hakim, polis, savcı, asker ve devlet kuruluşu kendisine para talebinde bulunmaz. Vatandaşa yaptığı hizmet karşılığında para talebinde bulunmaz. Halkımız bu şekilde kendini arayan kişi veya kişiler kesinlikle kanmasınlar, bu şekilde telefon ve mesaj geldiğinde telefonu kapatıp 155 ve 156'yı arayarak bizleri bilgilendirsinler. Bu tür olayları bilen vatandaşlarımızda kendi çevresindekilere bu durumları anlatmaları ve onları bilgilendirmeleri gerekiyor. Bazen dolandırıcılar internet aracılığı ile banka ve polis numaraları ile aramalar yapabiliyorlar, vatandaş 155'i görünce polis arıyor sanıyor ve bu şekilde bilgilerini paylaşıyor. Bu şekilde de kesinlikle bilgilerinizi paylaşmayın ve hemen polisi arayın" dedi.

BOSTANCIOĞLU: "ESNAF TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI BİLENÇLENİYOR"
Programa katılan ve bilgilendirme toplantılarının tüm esnafa ulaşacağını aktaran Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, "Ordu Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu telefon dolandırıcılığına yönelik bilgilendirme toplantısını sanayi esnafımız ile gerçekleştirdik. Yapılan toplantı ile esnafımızın telefon dolandırıcılığa yönelik duyarlılığı arttı. Bugün sanayi esnafımızla yapılan toplantı şehrin tamamına yayılacak ve tüm esnafımızın bilgilenmesi sağlanacaktır. Ben bu noktada tüm esnaflarımızın bu tür bilgilendirme toplantılarına katılmalarını rica ediyorum. Bize bu imkanı vererek bilgilenmemizi sağlayan Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. 2015 yılında bu tür olaylarla karşı karşıya kalan esnaf ve oda başkanı arkadaşlarımız oldu ama çoğunu bu durumdan kurtardık. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde