24 Temmuz 2024

Ekrem CİNOĞLU: “BU RAKAM FATSA TARİHİNDE OLMAYAN BİR RAKAMDIR”

  • PDF

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, Fatsa Gençlik Hizmetleri Müdürü Beraat Şahin, Fatsa Öğretmen Evi Müdürü Aydın KOÇ, Fatsa Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Uçar ve Fatsa Eğitim Birsen Başkanı Tuncay Doğan gazetemize teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yeni iş yeriniz bol kazançlara vesile olsun diyen Cinoğlu: “Basının önemini biliyoruz ve her fırsatta destek olunması gerektiğini dile getiriyoruz. Basın kuruluşlarımıza gerek esnaflar, gerek resmi kurumlar ellerinden geldiği kadar destek vermelidir. Biz bir camiayız. Bu takımın içerisinde basın her zaman önemli bir yer almıştır. Önümüzü açıcı, tartışıcı ve yön gösterici olmuştur. Basın bir aynadır, görülmeyeni gösterir” dedi.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, ziyareti esnasında yaptıkları eğitim çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Haftanın 7 günü eğitim veriyoruz diyen Cinoğlu: “Bu yıl Halk Eğitim ve Milli Eğitim kanalıyla toplamda 1030 kurs açtık. Bu Fatsa tarihinde olmayan bir sayıdır. Şu anda 9500 öğrenci kurslarımızda eğitim görmektedir” dedi. 

“Önceki senelere nazaran başarı noktasında üst seviyelere çıktık”

Fatsa’da eğitim noktasında çok güzel işlere imza attık diyen Cinoğlu: “Göreve geldiğimizde öncelikle yapısal çalışmalara önem verdik. Bunun yanı sıra eğitimin daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalar yürüttük. Bu bağlamda okullarımızın %90’ını iç görünüm ve dizayn anlamında güzelleştirdik. Şu an Fatsa’da mevcut okullarımızda yapısal anlamda bir sorun görünmüyor. Eğitim noktasında önceki senelere nazaran başarı noktasında üst seviyelere çıktık. TEOG’da geçen sene 8 tane birincimiz vardı. Bu önceki senelerde olmayan bir sonuçtur. LYS ve LGS ‘de de güzel bir başarı çıkardık. Bu başarı bir ekip çalışmasının sonucudur. Biz bir takım oyunu oynuyoruz. Bu bağlamda da bütünsel davranıyoruz” dedi.

“Haftanın 7 günü eğitim veriyoruz”

Öğrenci velilerine önemli bir çağrıda bulunan Ekrem Cinoğlu: “Bilindiği üzere dershaneler ortadan kalktı ve yerine yetiştirme, destekleme kursları geldi. Biz sizin aracılığınızla buradan bir çağrıda bulunmak istiyoruz.  Çocuklarımızı merdiven altı dershanelere göndermek yerine, halk eğitim ve milli eğitim kanalıyla açtığımız kurslara yönlendirsinler. Bu konuya büyük önem veriyoruz. Çünkü devletimiz paralel yapıyla bir mücadele veriyor. Biz bu mücadeleyi Fatsa kanalında gayet iyi yürütüyoruz. Halk Eğitim ve Milli Eğitim kanalıyla toplamda 1030 kurs açtık. Bu Fatsa tarihinde olmayan bir sayıdır. Şu anda 9500 öğrenci kurs görüyor. Haftanın 7 günü eğitim veriyoruz. Devletimizin attığı en önemli adımlardan bir tanesi dershanelerin kapatılması adımıdır” diye konuştu.

“Ordu tarihinde yapılan en yüksek bütçeli projedir”

Fatsa’da eğitim alanında ilkleri başardık vurgusunu yapan Müdür Cinoğlu: “Başlatmış olduğumuz “Okuluma devam ediyorum, geleceğe umutla bakıyorum” projesi Ordu tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan en yüksek bütçeli projedir. Yaklaşık olarak 880 bin liraya tekabül eden bir rakamdan söz ediyoruz.  Kültürel anlamda Fatsa Edebiyat ve Felsefe günlerini başlattık. Alanında ünlü olmuş, edebiyat ve felsefe konusunda kendini yetiştirmiş kişileri ilçemize davet ederek halkımızla buluşturduk.  Fatsa’da ki velilerimiz öykü yazıyor yarışmasında, 16 bin liraya yakın ödül dağıttık. İlk on kişiye laptop hediye ettik. Fatsa’da okuma yazma anlamında önemli bir boşluğu doldurmuş olduk.  Başta Sayın Valimiz İrfan Balkanoğlu’na ve Sayın Kaymakamımız Mehmet Yapıcı’ya bizleri vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde