24 Temmuz 2024

KÜÇÜK KALBİ HER AN DURABİLİR

  • PDF

Necla Geniş: “Ona bir şey olacak diye ellerim kalbimde yaşıyorum”

Üç buçuk yaşındaki Onur Geniş doğduğu günden bu yana kalp yetmezliği hastalığı ile mücadele ediyor.

Anne karnında 7 aylıkken kalp yetmezliği teşhisi konulan minik Onur, maddi yetersizlikler nedeniyle tedavisini sürdüremiyor.

En kısa sürede kalp nakli yapılması gereken Onur bebek, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

“Bir annenin çocuğu gözünün önünde erirken bir şey yapamaması çok kötü…”

Çocuğum altı ay içerisinde ameliyat olmazsa hayati tehlikesi daha da artacaktır diyen anne Necla Geniş: “Doktorumuz Onur’un 4 yaşına geldiğinde kesinlikle tekrar ameliyat olması gerektiğini ve kalp nakli yapılmasının mecbur olduğunu söyledi. Aksi durumda oğlum hayatını kaybedecek.  Altı ayımız kaldı ancak maddi yetersizlikten dolayı hastaneye gidemiyoruz. Bir annenin çocuğu gözünün önünde erirken bir şey yapamaması çok kötü” dedi.

“O kadar çaresizim ki…”

Onur’un Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olması gerektiğini söyleyen Anne Necla Geniş: “Oğlumun hastalığını hamileliğimin yedinci ayında öğrendik. Beş aylıkken Ankara’da anjio oldu. Ama kalbi o kadar zayıf ki en ufak bir heyecanda bile hayatını kaybedebilirmiş. Doktorumuz dört yaşına geldiğinde ameliyat olacak ve kalp nakli yapacağız dedi. Bu üç buçuk yıllık sürede Onur’u hep kendi imkânlarımızla tedavi ettirmeye çalıştık. En son altı ay önce Ankara’ya kontrole götürdük. Şu an tekrardan kontrolü var ancak maddi yetersizlikten ötürü götüremiyorum. O kadar çaresizim ki tüm kurumlara başvurmayı düşünüyorum. Çünkü oğluma bir şey olursa ben yaşayamam. Oğluma uzatılacak bir yardım eli bekliyorum. Kendim için değil tek arzum onun minik kalbinin normal bir şeklide atmasıdır.

“Tek isteğim oğlumun sağlığına kavuşması”

Maddi imkânının olmadığını söyleyen Necla Geniş: “Eşim 10 yıl hapis cezası aldı. İki kız çocuğum var ve okuyorlar. Kayınvalidem ve eşimin babası benimle kalıyor ve hastalar. Eşimin babası %85 felçli ve yatağa bağlı yaşıyor. Kayınpederimin emekli maaşı ile zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Onur’un tedavisi için ise paramız kalmıyor. Tek isteğim oğlumun sağlığına kavuşması. Yardım sever vatandaşlardan, belediye başkanlarından ve milletvekillerinden Allah rızası için bizlere yardım etmesini istiyorum” dedi.

Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde