24 Temmuz 2024

BAŞVURULAR CUMA GÜNÜ SON BULUYOR

  • PDF

Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik, KOSGEB Girişimcilik Kursu için başvuru süresinin 8 Ocak Cuma günü son bulacağını belirtti.

Hibe oranlarındaki artışın girişimcileri teşvik ettiğini söyleyen Erdik, girişimcilik Kursu’na yoğun ilgi olduğunu söyleyerek şu ana kadar 220 başvuru aldıklarını ifade etti.

“3 kurs açacağız”
Sayının fazla olması kurs sayımızı da artırmamızı gerektiriyor diyen Fatsa Genç İŞ Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik: “KOSGEB Müdürümüz ile istişare yapacağız ve uygun görürse en az üç kurs açmayı düşünüyoruz. Hibe oranlarının ve faizsiz kredinin artması girişimcilik kursuna olan ilgiyi bir kat daha arttırdı. 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi ile toplamda 100 bin liralık bir destek sağlanıyordu. Şu anda bu oran 150 bin liraya yükseldi. Bu oranlar girişimcilik anlamında yeni iş yerleri açmak isteyen girişimcilerimizin teşvikini artırdı. Bu güne kadar açılan kurslar içerisinde, en fazla başvuruyu şu an açacağımız kursta aldık. Bu hafta başvuru süresi son buluyor. Cuma günü itibariyle başvuru almayacağız. Kursumuza başvurmak isteyenler 8 Ocak 2016 tarihine kadar FAGİAD Derneğimize gelerek başvuruda bulunabilirler. Ocak ayı içerisinde de kurslarımızı açacağız. Bu kurslarımızdan faydalanıp, ellerinde girişimcilik belgesi olan ve koşullar nedeniyle iş yerlerini açamayan kursiyerlerimiz de hibe desteklerindeki artışlardan yararlanabilecekler. Bu kurslarımızı açarken bizlere destek olan tüm kurumlara ben birken daha teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

Haber: Emre ESER

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 06 Ocak 2016 08:47

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde