24 Temmuz 2024

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı

  • PDF


 

 

Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte 54 yıldan buyana kutlanmakta olan “Çalışan Gazeteciler Günü”, Ordu’da da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

 

Grand Tesk Hotel’de, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlama etkinliğine, Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av.Ahmet Çoruh, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet Güngör, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Başkanı Çetin Oranlı, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Nurullah Yaldız, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci ile Ordu il genelinde görev yapan gazeteciler katıldı.

 

Programda, protokol mensupları ve cemiyet başkanlarının katılımıyla yapılan pasta kesiminin ardından protokol konuşmaları yapıldı.

 

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, basın mensuplarının halkın bilgi alma hakkını yerine getirdiklerini ifade ederek, “Halkımızı bilgilendirme, doğru ve gerçek bilgileri edinme ihtiyacını en anlamlı şekilde basın mensuplarımız yerine getiriyorlar. Hatta dünyanın birçok yerinde canları pahasına risk altına girerek bütün dünyanın haber alma hakkını sağlama noktasında büyük bir gayret gösteriyorlar. Kamu yararını hedef alan ve kamu yararına destek amacıyla bu faaliyeti yürüten gazetecilerimizin, bir polisten, bir askerden, bir kamu görevlisinden bir farkı yoktur. Aynı amaca hizmet etmektedir. Ülkemizin geleceği adına, güzellikleri adına bir tuğla da kendisi koymak gayreti içerisindedir” dedi.

 

Basın çalışanlarının dünya ile rekabet edebilmesi için desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Vekili Varıcıer, “Demokrasimizin gelişmesini temel alan bu faaliyetlerin devletin de desteğiyle, imkanlarıyla çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi ve teknolojik desteklerle de belirli bir noktaya getirilmesi ve dünya ile rekabet edebilecek bir aşamaya kavuşturulması gerekmektedir. Çok şükür ülkemizin içinde bulunduğu durumda bu yönde bir çok imkanlarımız mevcuttur. Dünyada teknolojiyi en etkin, en süratli düzeyde kullanan ülkelerden biriyiz. Bu anlamda gazetecilik ciddi bir rekabet içerisinde. Tabi ülkemizin yaşadığı bir takım sorunları sağlıklı bir şekilde kamuoyuna ulaştırma noktasında basınımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Etik değerlere, ahlaki değerlere, sorumlu gazetecilik anlayışına uygun bir şekilde ülkemizin hak ettiği huzura katkı sağlamak adına gazetecilikte önemli bir misyon üstlenmiştir. Bu misyonda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Ahrete irtihal eden gazetecilere Allah rahmet dileyen Vali Vekili Varıcıer, “Aramızında ayrılan ve ebediyete intikale etmiş olan çalışan gazetecilerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlere ve ailelerinize sağlık ve sıhhat temenni ediyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Gazetecilik faaliyetinin, demokratik ve gelişmiş bir ülkenin oluşumuna katkı sağladığını vurgulayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av.Ahmet Çoruh, “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Öncelikle hepinizin gazeteciler gününü kutluyorum.

 

Gazetecilik faaliyeti sadece geçim kaynağı olarak yürütülen, gösterilen bir faaliyet değildir. Gazetecilik faaliyeti gerçekten özgür ve tarafsız, basın ahlak ve ilkelerine uygun yapıldığında, gerçekten toplum yararına yapıldığında, demokratik ve gelişmiş bir toplumun demokratik ve gelişmiş bir ülkenin oluşmasında ve inşasında en büyük etken, en büyük unsurdur diye düşünüyorum. Bu yönüyle güçlü bir gazeteci, doğru bir gazeteci, güçlü bir basın kuruluşu, güçlü bir toplumu, güçlü bir toplum da güçlü bir demokrasi ve devleti inşa eder diye düşünüyorum. Sizler bu faaliyetiniz sırasında dünyada gelişen, ülkemizde gelişen olaylardan bizleri haberdar ediyor ve toplumlar arasında bilgi akışını ve etkileşimini sağlıyorsunuz. Bu yönüyle yürütmüş olduğunuz faaliyet çok önemli ve çok değerli bir faaliyet. Bugün vesilesiyle önümüzdeki yıllara sağlıklı ve mutlu bir şekilde, sizler için aileleriniz için ve tüm çalışanlarınız için hayır huzur ve mutlu geçmesini temenni ediyorum. Bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlerle bizleri bilgilendiren, çevremizden ve dünyamızdan haberdar eden, ilkeli ve basın ahlakı içerisinde çalışıp aramızda olmayan ancak vefat etmiş olan tüm çalışan gazeteci kardeşlerimi de bugün vesilesiyle huzurlarınızda saygı ve minnetle yad ediyorum” diye konuştu.

 

Basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekitaş, gazetecilerin, kendilerinin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu söyledi. Tekintaş, “Özellikle bugün burada bulunmamızın nedeni, özel bir gün olması sebebi ile tahsis edilmiş olmasıyla farkındalık oluşturmak üzere buradayız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları, tüm gayretli faaliyetleri, hizmetlerimizi, gerektiği zaman beyanatlarımızı sizler vasıtası ile halkımıza bizi izleme durumunda olanlara ulaştırıyorsunuz. Bu vesile ile de sizlere teşekkür ediyoruz. Bu işin huzur içerisinde yürütülen tarafı da var. Öyle zaman geliyor ki bazen savaşın içerisinde, bazen protesto içerisinde, bazen faaliyetini sizin de bizim de algılayamadığımız bir topluluğun içerisinde olabiliyorsunuz. Asıl olan huzur içerisinde ve özgürce bu işi sürdürebilmektir. Bundan dolayı yerel yöneticiler olarak, kamu görevlileri olarak, bizlere çok önemli görevler düşüyor. Bunu sizlerle zaman zaman paylaşıyoruz. Eksik bulunan yerleri tamamlamaya çalışıyoruz” diyerek, programa katılım gösteren basın mensuplarına teşekkür etti.

 

Etkinliğe katılan basın mensuplarına günün anısına hazırlanan hediyelerin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde