24 Temmuz 2024

YILIN HABERİ YENİ HABER'DEN

  • PDF

Fatsa Belediyesinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği, “Fatsa Yılın Haberini Seçiyor” konulu yarışmanın birincisi, gazetemizde yayınlanan Sümeyra Özcüre’nin “Küçük Yaşta Büyük Sorumluluk” başlıklı haberi oldu.

“Birlikte güzel çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz”

Yarışmada ortaya koyulan başarıyı, çalışma ofisinde pasta keserek kutlayan Yeni Haber Gazetesi çalışanları, gazeteciliğin bir takım çalışması gerektirdiğini ifade ettiler.

Bu yarışmayı düzenleyen Fatsa Belediyesi personellerine ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’a teşekkür eden Yavuz Selim Eser: “Haberimizi takdir ederek bizleri onore eden yarışmanın jüri üyeliklerini yapan Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Çetin Oranlı, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen’e çok teşekkür ediyorum. Bu Yeni Haber gazetesinin başarısıdır. Takım çalışması ve yaptığı işi severek yapmak beraberinde başarıyı getirir. Bizler her zaman buna önem gösterdik. Yeni Haber gazetesine emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Fatsa’da bir ilke imza atılan bu organizasyonda sekiz farklı haberle, beş muhabirin yarıştı.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etmek için Fatsa Belediyesi tarafından Spor Kompleksi'nde yemek düzenlendi.

Düzenlenen yemeğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, İbrahim Eroğlu ve Fatih Erişmiş, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, yarışmanın jüri üyeliklerini yapan Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Çetin Oranlı, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen ve yerel gazete temsilcileri katıldı.

“Bu tür yarışma habercilikte kaliteyi ortaya koyar”

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan katılımlarından dolayı tüm basın kuruluşu temsilcilerine ve protokol mensuplarına teşekkür ederek: “Sembolik de olsa hepinizin gününüzü kutluyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Gerek yerel de gerekse Ordu ili genelinde yaptığınız haberlerden dolayı hepinizi kutluyorum. Bizlerin siyaseten yapmış olduğu faaliyetleri kamuoyu ile paylaşmak, sizler vesilesiyle halkımızla buluşabilmek için çok büyük anlam ifade eden hem görsel hem yazılı basın Fatsa için Ordu için çok büyük anlam ifade ediyor. Ben özellikle vurgulamak istiyorum ve önemini ifade etmek istiyorum. Bir mevsimlik değil bir seçimlik değil her işte olduğu gibi bu işi sürdürülebilir kılarak, sürekli gazetecilik mesleğini yerine getiren basın mensuplarını kutluyorum. Bu iş herkesin asli işi olmalı ve yandan yaptığı bir iş olmamalı. Bu manada burada çalışan görev yapan basın temsilcilerimizi bir kez daha kutluyorum. Çalışma arkadaşlarım bu sene 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü programını farklı bir formatta yapalım dediler. Doğrusu benim de çok hoşuma gitti. Önceki yıllarda da bir yemek düzenliyorduk ama ilk defa böyle bir yarışma düzenledik. Çok isabet oldu, bu yarışma basın çalışanı arkadaşlarımızı bir anlamda teşvik oldu. Ödüller belki semboliktir ama anlamı ve önemi daha fazladır. Bu yarışma habercilik anlamında bir kaliteyi de ortaya koyacaktır. Yarışmada dereceye giden tüm basın mensubu arkadaşlarımızı kutluyorum. Birincilik derecesiyle yılın haberine imza atan Yeni Haber Gazetesi ve çalışmalarını da tebrik ediyor, nice başarı temennilerinde bulunuyorum” dedi.

Birincilik Ödülü Gazetemizin

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın yaptığı konuşmanın ardından Yılın Haberi yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Yarışmanın birincisi, “Küçük Yaşta Büyük Sorumluluk” haberi ile Yeni Haber Gazetesi’nden Sümeyra Özcüre, ikinci, “Atatürk’ün Na’şını Taşıyan Akkiraz, Hasta Yatağında Gözyaşlarına Boğuldu” haberi ile Güneş Gazetesi’nden Ahmet Altay, üçüncü “Siyanüre Değil, Askere Direndiler” haberi ile Mir Kuzey Gazetesi’nden Sefa İyi, dördüncü, “Tamı Tamına 23 Yıllık Hikâye” haberi ile “Mir Kuzey Gazetesi’nden Hamdi Büklü oldu. Yarışmaya “Çocuğum Gülmeyi Öğrendi” haberi ile giren Fatsa Postası muhabiri Sema Yeni’ye de mansiyon ödülü verildi. Gecede ayrıca yerel gazete temsilcilerine ve jüri üyelerine de plaket takdim edildi.

Yeni Haber

Son Güncelleme: Salı, 12 Ocak 2016 08:40

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde