24 Temmuz 2024

“HAVA PARASI” BU AKŞAM SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR

  • PDF

Aylardır hazırlıkları sürdürülen Hava Parası adlı oyunun galası bu akşam Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda yapılacak. Bu sezon, biri çocuk oyunu olmak üzere üç oyunla birlikte atağa geçen Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, 2010 yılında da Hava Parası’nı sergilemiş ve Direklerarası Seyircileri tarafından Toplu Canlandırma dalında En İyi Komedi ödülüne layık görülmüştü.

İZLEYENLERİ BİRÇOK SÜRPRİZ BEKLİYOR

Oyunun en önemli özelliklerinden biri; ödülün verildiği yıl ekipte görev alan oyuncuların, hemen hepsinin de yerini muhafaza etmesi oldu.  Eskiye oranla daha iyi hazırlanan ve bazı sahnelerinde önemli değişiklikler yapılan oyunu yine İbrahim Çapkın yönetti.

İŞTE OYUNDA ROL ALAN İSİMLER…

İbrahim Çapkın, Damla Çapkın, Zekeriya Eruzun, Recep Ali Ön, Sedanur Çakmak, Koray Sünbül, Şeyda Çakmak, Ercan Karataş ve Esra Çakmak Karataş…

ÇEVRE İLLERDEN TALEP VAR

Konuya ilişkin Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “2008 yılında kurulan Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, 2015-2016 sanat sezonuna ödüllü Hava Parası adlı oyunuyla başlamıştır. 15 Ocak Cuma saat 19.00’da Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda sergilenecek Hava Parası’nın, birkaç seans daha Fatsa’da sergilenmesinden sonra Ordu’nun hemen her ilçesinde de sergilenmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra Çorum, Amasya gibi çevre illerden de teklifler alan Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, Hava Parası adlı oyunu söz konusu illerle birlikte Samsun, Giresun, Tokat ve Sivaslı tiyatro severlere ulaştırmak için de çalışma başlatmıştır.”

HAVA PARASI’NIN ARDINDAN DOKUZ CANLI VE ZİNCİRLEME İBİŞ TAMLAMASI ADLI OYUNLAR GELİYOR

“Bu sezon Hava Parası’yla birlikte Dokuz Canlı ve Zincirleme İbiş Tamlaması (çocuk oyunu) adlı oyunlarla, kuruluşumuzdan bu yana daha fazla seyirciye ulaşma çabası içindeyiz. Öte yandan onurla söylemek gerekir ki; özellikle Fatsa kamuoyunca her zamankinden daha fazla destek ve ilgi görmekteyiz. Bu gidişat, Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nun manevi şahsında oyunlarda rol alan bütün oyuncularımızı ziyadesiyle memnun etmektedir. Her hangi bir aksilik olmadığı takdirde Dokuz Canlı, mart ayı başından itibaren seyircisiyle buluşacaktır. Zincirleme İbiş Tamlaması’ysa ikinci yarıyılda Fatsa ve civar ilçelerdeki öğrencilere sanatsal hizmet vermeye başlayacaktır. Bu akşam oyunumuzu izleyecek olan bütün sanatseverlere iyi seyirler…”

DAVETİYELER TÜKENDİ

Öte yandan bu akşamki gösteriye Ünye, Kabataş, Aybastı, Korgan ve Çatalpınar’dan da katılım olacağı ve oyun saatinde davetiye kalmayacağı bildirildi. Oyunu izleyemeyenler için ikinci ve üçüncü seansların önümüzdeki günlerde yapılacağı tahmin ediliyor.     

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde