24 Temmuz 2024

OSKİ’DEN MÜLKİ AMİRLERE KAPSAMLI SUNUM

  • PDF

OSKİ Genel Müdürlüğünce, mülki amirlere yürütülen çalışmalar, gelinen nokta, 2016 yılı yatırım programı ve gelecekte yapılması planlanan hizmetler hakkında sunum yapıldı.

OSKİ Genel Müdürlüğünde yapılan bilgilendirme toplantısına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, Vali Yardımcıları Ahmed Akın Varıcıer, Turgut Subaşı, Halil Karbuz, Fatih Görmüş ve Engin Avcı, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Aybastı Kaymakamı Recep Hasar, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık ve DSİ 75. Şube Müdür Vekili Mehmet Kurul katıldı.

Bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  OSKİ’nin 31 Mart 2014 tarih ve 6072 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak kurulan bir genel müdürlük olduğunu söyledi.

OSKİ’nin yürüttüğü hizmetleri, yaptığı ve yapmayı planladığı yatırımları kamuoyuna daha iyi anlatabilmek ve kurumsal olarak tanıtabilmek amacıyla bilgilendirme toplantılarının yapıldığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mülki idare amirlerine yapılan sunumun daha sonra il milletvekillerine de yapılacağını belirtti.

OSKİ’NİN 2016 YILI BÜTÇESİ: 195 MİLYON 500 BİN LİRA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın toplantıyı açış konuşmasının ardından, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük tarafından kurum çalışmalarıyla ilgili sunumda bulunuldu. Genel Müdür Fatih Yürük, OSKİ’nin 2014 yılında 55 milyon, 2015 yılında 133 milyon, 2016 yılında ise 195,5 milyon TL bütçesinin olduğunu söyledi. Fatih Yürük, OSKİ’nin başlangıçtaki personel sayısının 257 olduğunu, şu anki personel sayısının ise 139’u İşkur’dan olmak üzere toplam 877 olduğunu, Ordu’yu 3 hizmet bölgesine ayırdıklarını ve Altınordu, Fatsa ve Ünye’de şube müdürlükleri, diğer ilçelerde ise şeflikler oluşturduklarını kaydetti. Teknolojik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Fatih Yürük, 3 ilçedeki şube müdürlükleri, 17 şeflik, Alo 185 sisteminin online olarak yönetildiğini ve su sayaçlarının online olarak okunduğunu söyledi. OSKİ kurulduğunda abone sayısının 209.623 olduğunu belirten Yürük, 20.434 yeni abone yapıldığını ve böylece toplam abone sayısının 230.057’ye ulaştığını, abonelere ödeme kolaylığı sağlamak için 16 banka ile otomatik ödeme ve online tahsilat işlemi için anlaşma yapıldığını ve OSKİ’ye ait bütün veznelerde öğle tatili, cumartesi ve pazar günlerinde tahsilat işlemi yapıldığını ifade etti.

ALO 185, 7 GÜN 24 SAAT HİZMETTE

Başlangıçta 15 olan araç sayısının ise 146’ya çıkarıldığını belirten Yürük, 1 adet mobil laboratuvar aracı ile içme suyu analizlerinin anında ve yerinde yapılabildiğini, içme sularından ayda 600 adet numune alındığını ve analizlerinin yapıldığını, dezenfeksiyon ve kalite kontrol çalışmalarının sürekli yapıldığını, kurulan Alo 185 Arıza Bildirim Sistemi ile arızalara anında müdahale edildiğini ve bu sistemin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını söyledi.

1,5 YILDA 68 MİLYON 200 BİN LİRALIK YATIRIM YAPILDI

2014-2015 yıllarında yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Fatih Yürük; 1,5 yılda 68,2 milyon TL’lik yatırım yapılarak 11 adet içme suyu arıtma tesisi, 11 adet su alma yapısı, 45 adet depo, 65 adet içme suyu pompası yenilenmesi, 25 bin metre kanalizasyon hattı ve 617 bin metre içme suyu hattı yapımın gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

BAŞKAN YILMAZ: “SU SORUNUNU GİDERMEK 650 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Türkiye’deki diğer büyükşehir belediyelerine göre tüm ilçelerde teşkilatı olan tek kurum OSKİ’dir. OSKİ’nin 3 ilçemizde şube müdürlüğü, 17 ilçemizde de şeflikleri oluşturuldu. Şube müdürlüklerinin her birinde 24 personel, şefliklerde ise 8’er personel görev yapıyor ve bu personellerin çoğunluğu teknik personeldir. Şube müdürlüklerimizi ve şefliklerimizi ise arızalara anında müdahale edebilecek şekilde arazi araçları, iş makineleriyle donattık. Ayrıca Alo 185 hattına yapılan arıza bildirimlerine çok kısa sürede müdahale edip geri bildirimde bulunuyoruz. Ordu’nun tüm mahallelerinin içme suyu sorununu giderebilmek için 650 milyon TL’ye ve en az 4 yıla ihtiyacımız var. Bizim hizmetteki önceliğimiz nüfus yoğunluğudur. Nüfusun yoğun olduğu yerleşim yerlerine öncelik veriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve yatırımlarla 585’ler seviyesinde su sorunumuz kalmadı” dedi.

VALİ BALKANLIOĞLU: “OSKİ’DE KOORDİNE MÜKEMMEL”

Bilgilendirme toplantısının sonunda açıklamada bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun coğrafi zorluklarının ve dağınık yerleşiminin hizmet vermeyi zorlaştırdığını belirterek; “İçme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin tek elden sevk ve idare edilmesi, koordine edilmesi mükemmel olmuş. Eski ile yeniyi mukayese ettiğimizde resimlerde görüldüğü gibi kıyaslanmayacak ölçüde modern, temiz içme suyu ve kanalizasyon sistemine insanlarımız bu sayede kavuşur. Bu kaynaklar hem çok ekonomik hem de çok rahat kullanılıyor. Bu bakımdan teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   

“2022 YILINDA AVRUPA NORMLARINA İLK GEÇEN İLLERDEN BİRİSİ OLACAĞIZ”

Toplantıya katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, diğer mülki amirlere ve kurum müdürlerine teşekkür eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Sayın Valim biz de teşekkür ediyoruz. Su ve kanalizasyonda OSKİ ihtisaslaşmış bir kurum. Doğru bir sistem ve 50 kadar mimar ve mühendis çalışıyor. Su ve kanalizasyonu OSKİ olarak kontrolümüze aldık. Arıtmadan geçen tüm suyumuz ilimizin tamamında klorlanmış ve standartlara uygundur, gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Hiçbir yere deniz dahil atık su vermiyoruz. 2022 yılında Avrupa normlarına ilk geçen illerden birisi olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde