24 Temmuz 2024

KURTULMUŞ, Eğitim ve Araştırma Hastanesini Ziyaret Etti

  • PDF

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Üniversite  Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’tan hastanenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. KURTULMUŞ’a ziyaret sırasında, Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU,  AK Parti Ordu Milletvekili Metin GÜNDOĞDU, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ ve Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ ve beraberindeki protokol heyeti eşlik etti. Ziyarette bulunan heyeti Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay HAKTANIR, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet KAYA ve çok sayıda akademisyen karşıladı.

Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin mevcut binasında yapılan ziyarette Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ, hastane ünitelerini gezdi. Hastanede tedavi gören hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet eden Prof. Dr. KURTULMUŞ, kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bölgeye Yeni Bir Sağlık Üssü

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. KURTULMUŞ’a mevcut hastane binasının fiziki bakımdan yetersiz kaldığı bilgisini veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. YARILGAÇ, “Yeni yapılacak hastanemiz Ordu ilinin sağlık alanındaki ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap verebilecek. Hastanenin faaliyete geçmesi ile birlikte çevre illeri kullanmak zorunda kalan halkımızın bu konudaki mağduriyetleri giderilecek ve hastane bölgede önemli bir sağlık üssü olacaktır.” şeklinde konuştu.

Ordu Halkı Hastanesine En Kısa Sürede Kavuşacak

ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesine yapılacak olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının inşaatına en kısa sürede başlanılacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ; “Ordu halkı yeni şehir hastanesi ile birlikte modern, teknik kapasitesi yüksek ve daha kaliteli sağlık hizmetine en kısa sürede kavuşacak. Hastane konum itibariyle havaalanına ve yapımı devam eden çevre yoluna yakınlığı ile tüm ilçelerin yanı sıra çevre illere de büyük ölçüde fayda sağlayacak. Bu noktada çalışmalarının hızlandırılması için kurumlar arası işbirlikleri devam etmektedir. Ordu’ ya sağlık alanında olduğu gibi diğer hizmet alanlarında yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın, hastane projesi ile yakından ilgilenen ve gerekli hassasiyeti gösteren Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’a üniversitemiz ve Ordu halkı adına teşekkür etmesinin ardından ziyaret sona erdi. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde