24 Temmuz 2024

CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur ÇAM: “KÖRÜ KÖRÜNE MUHALEFET YAPMAYACAĞIZ”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Hem yerel hem de genel siyaset bazında önemli konulara değinen Başkan Onur Çam, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Fatsa’da daha etkin bir rol alacağını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Teşkilatı olarak farkındalık yaratacağız diyen Başkan Onur Çam: “Körü körüne muhalefet yapmayacağız. Doğru gördüğümüzü destekleyip, eksik ve yanlış gördüklerimizi de açıkça dile getireceğiz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanında halen daha yapılanmasını gerçekleştiremediğini ifade eden CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam, gelirleri azaltılan ilçe belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenmesi gerektiğine değindi.

“Muhalefet partileri olarak bizlerin görüş ve fikirlerine başvurulmuyor” diyen Onur Çam, ortak payda kamu yararına hizmetse, muhalefet partililerin de fikir ve görüşlerine başvurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Geciken Fatsa çevre yolu projesine de değinen Başkan Çam, 2019 yerel seçilmelerine ilişkin çalışmalarının hızla devam ettiğinin de sinyallerini verdi.

“Partimiz artık Fatsa’da baskın bir konumda olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi kendi içerisindeki yenilemesini tamamlar tamamlamaz biz de yerel merkezli siyasetimize başladık. Sivil Toplum Kuruluşları ve resmi kurumlara ziyaretler gerçekleştirdik. Cumhuriyet Halk Partisinin Fatsa’da ana muhalefet partisi olduğunun bilincindeyiz. Bunun yükümlülüklerini yerine getireceğiz ve partimiz artık Fatsa’da baskın bir konumda olacak.  Farkındalık yaratacağız. Her türlü gündem konusunda, insanların aklına “Acaba bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konuda fikri ne olacak?” şeklinde soru işareti düşecek. Körü körüne muhalefet yapmayacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Doğru yapılan işleri alkışlayacağımız kadar, eksik ve yanlış yapılanları da açıkça dile getireceğiz” dedi.

“Hizmet noktasında gecikmeler yaşanıyor”

Ordu’da vatandaşın büyükşehir hususunda sıkıntılarının devam ettiğini dile getiren Başkan Onur Çam: “Şuan büyükşehrin neyi kapsadığı,  Fatsa Belediyesi’nin görev ve yetkileri neler olduğu belli değil. Fatsa Belediyesi’ne ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bu konu ile ilgili yazılarım var. Kimin neden sorumlu olduğunu, halkın anlayabileceği dilde belirtmeleri gerektiğini ifade ettiğim yazılar yazdım. Fatsa Belediyesi’nin artık etkinleşmesi gerekiyor. Hizmetler tek merkezden olduğu için hizmet noktasında gecikmeler yaşanıyor. Ben Büyükşehrin bu konuda kendi içerisinde yapılanmasını halen daha tamamlayamadığını düşünüyorum. Büyükşehir kanunlarıyla birlikte ilçe belediyelerinin bir takım gelirleri büyükşehre devroldu. Bir belediyenin büyükşehre dönüşüp etki, görev ve gelirlerini düşürüyorsanız, bunu başka bir şekilde destek olmanız lazım. Bu durumların irdelenmesi gerekiyor. Bununla alakalı hukuksal davaların açıldığını duyuyorum. Örneğin Ünye’nin özellikle su gelirleri ile alakalı bir yasa dava yoluna gittiğini duydum. Bu konuyla alakalı bizim de çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

“Salt CHP muhalefeti yapmayacağım”

Şu an hem yerelde hem de genel de yaptık oldu algısı devam ediyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam: “Muhalefet partileri olarak bizlerin görüş ve fikirlerine başvurulmuyor. Fatsa Belediyesi encümeninde sayısal üstünlükten dolayı bizim dört tane meclis üyemizin fikirleri bile alınmıyor. Sayısal üstünlük olabilir ama etik olarak bizlerinde fikirleri alınmalıdır. Hepimizin ortak paydası Fatsa’nın hizmet alması ise burada bizden de fikir alınması gerektiğini tüm resmi kurumlara söylüyorum. Çünkü ben onlara şu sözü verebiliyorum; salt CHP muhalefeti yapmayacağım. Eğer yapılan iş kamu yararınaysa biz destekçiyiz. Yapanı da yaptıranı da tebrik etmeyi biliriz. Bizim Fatsa’da yapacağımız en büyük devrim muhatap alınmaktır. Ben kendi partim adına konuşuyorum ki şu an Fatsa’da muhatap alınmıyoruz. Bunu kamuoyu oluşturarak, medyayı kullanarak ve hukuksal usulsüzlük olduğunda mahkemeleri kullanarak sağlayacağız ”dedi.

“Çevre yolu olmayan bir yerde TEDES kendisinden beklenen pozitif faydayı negatife çevirir”

Çevre yolu projesinin birkaç gün önce meclise taşındığını belirten Çam: “Çevre yolu projesine halen daha kazma vurulmaması konusunu CHP Ordu Milletvekilimiz Seyit Torun aracılığıyla meclise taşıdık. Ünye’de çevre yolu var, Ordu’da yapımına başlandı. Fatsa’da da çok yoğun bir trafik yüklenmesi oluştu. İnsanlara ekonomik yönden sıkıntıya uğratan TEDES denilen olay var. Can güvenliğini sağladığı için bir yönden doğru buluyorum fakat, TEDES sisteminin kurulduğu bir yerde çevre yolu olması lazım. Çevre yolu olmayan bir yerde TEDES kendisinden beklenen pozitif faydayı negatife çevirir. Bu anlamda da Fatsa çevre yoluna bir an önce kazma vurulması gerekiyor” dedi.

“Önceliğimiz Fatsa’yı iyi bilen bir aday profili”

2019 yerel seçimlerine ilişkin çalışmaların başladığını vurgulayan Başkan Onur Çam: “2019 Fatsa Belediye Başkan Adayı olacak kişinin, Fatsa’yı bilen, sorunlarını gözlemleyen, çözüm önerileri ve projeleri olan bir kişi olması önceliklidir. Bu dışarıdan gelecek bir adaya kapalıyız algısı yaratmasın ama araştırmalarımız Fatsa’da yaşayan, Fatsa’yı iyi bilen bir aday profili çıkartma yönündedir. Bu konuyla ilgili tabanımızla nasıl bir aday olabilir yönünde çalışmalarımıza başladık. Fatsalı hemşerilerimize dahi parti gözetmeksizin nasıl bir başkan adayı beklersiniz şeklinde soru çalışmalarımız başladı”dedi.

“Hepimiz dava arkadaşıyız”

Kurultay ve İl Kongrelerine ilişkinde açıklamalarda bulunan CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam: “Kurultay’da genel başkan ile ilgili bir değişim beklenmediğini zaten dile getirmiştik. Sadece yönetim ekibinde bir değişiklik olabileceği ön görüsünde bulunmuştuk. Biz partide tabanın fikirlerine önem veriyoruz. Tabanda da, genel başkanla ilgili şikâyetlerin olmadığı, yönetimle ilgili bazı yıpranan isimlerde değişiklik olması gerektiğini fark edildi. Bu bir hizmet yarışıdır. Kurultayda çok büyük bir sürpriz yaşanmadı. Biz Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi olarak siyaseti kısır yapmak istemiyoruz. Fatsa siyasi iradeyi gösterecek en büyük ilçelerden bir tanesidir. Ama salt kurultay delegesi olmak için her listede olmayı ilkel bir siyaset olarak, doğru görmüyoruz. Destek verdiğimiz adayın projelerinin bize daha yakın olduğunu düşündüğümüzden dolayı İsa Yazıcı beye destek vermiştir. Sonuçta o da partimizin bir emektarıdır. Partimizde başarısını gösteren, milletvekili adayı gösterilen bir partilimizdir. Şuan seçilen il başkanımızla çalışma arkadaşlığımız sürüyor ve çok da iyi anlaşıyoruz. O zamanki bir tercihti, şimdi seçim bitti ve hepimiz dava arkadaşıyız ”dedi.

“Torun ve Yıldız Ordu için büyük bir kazanımdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam son olarak: “CHP yönetiminde iki tane Ordulu hemşerimizin yer alması bölgemiz adına büyük başarıdır. Ana muhalefet partilinin yönetiminde Seyit Torun ve İdris Yıldız gibi iki Ordulu ismin olması büyük bir kazanımdır. Bu iki ismi de şahsım ve partim adına tebrik ediyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.YENİHABER

 

 

 

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 27 Ocak 2016 08:18

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde