24 Temmuz 2024

“FATSA ÇEVRE YOLU PROJESİ BİZİM DÖNEMİMİZDE HAZIRDI FAKAT…”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi, Fatsa Çevre Yolu Projesi hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

1991- 1995 yılları arasında DYP-SHP koalisyonu döneminde SHP Fatsa İlçe Başkanıyken Fatsa Çevre Yolu Projesi için müracaat ettiklerini, güzergâhın belirlenerek etüt projesinin çizildiğini söyleyen Doğan Çelebi, “Fatsa çevre yoluna ne zaman kavuşacak?” diye sordu.

Ünye çevre yolu hedefine tamı tamına yirmi yılda ulaştı diyen Doğan Çelebi, “Fatsa çevre yolunu 20 yıl sonra mı görecek?” dedi.

Fatsa’daki siyasetçilerin olanak ve imkânları bir türlü kullanamadığına değinen Çelebi, “İktidar partisine düşen görev Fatsa Çevre Yolunun yapılmasına hız vermektedir” diye konuştu.

“Değerlendirme becerisi gösteremiyorlar”

Doğan Çelebi açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Bugün bir takım dedikodular duyuyoruz. Fatsa’ya yapılan yatırımların, Ünye’ye yapılan yatırımların dörtte biri kadar olduğunu söylüyorlar. Fatsa tarihi bakımdan, ekonomisi bakımdan çok güçlü bir ilçedir. Arkasında çok büyük ilçeler barındırıyor. Ama maalesef Fatsa’nın yetiştirdiği siyasetçiler, Fatsa’nın onlara altın tepside sunduğu olanakları değerlendirme becerisi gösteremiyorlar” diye konuştu.

“Dosyaların hepsi unutuldu”

DYP-SHP iktidarı döneminde Fatsa Çevre Yolu projesi için yer tespiti yapılıp, etüt projeleri hazırlanmıştı diyen Çelebi;  “Biz O dönemde Fatsa’ya çevre yolu yapılmasını gündeme aldık. Fatsa olarak müracaatımızı yaptığımızda Ordu’da dahi çevre yolu yoktu. Hatta Fatsa için yer de tespit edilip, etüt projeleri yapıldı. Bu güzergâh sanayi sitesinin üst tarafından, Kumru yolundaki benzinliğin karşısından Çullu’ya bağlanıp Bolaman’dan çıkıyordu. Fakat biz iktidarı kaybettiğimiz için bu dosyaların hepsi unutuldu. O dönemden sonra güçlü iktidarlar geldi. Üzerinden tam 23 yıl geçti ve şuan Ünye tıkır tıkır çevre yolundan geçiyor, Fatsa’da neden biz çevre yolundan geçemiyoruz? Eğer biz tek başına iktidarda kalsaydık Fatsa’yı Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi yapacaktık. Beklentimiz ise bugünkü güçlü iktidardan, üzerine düşen görevi yerine getirerek Fatsa çevre yolu projesine hız vermelerini bekliyoruz” dedi.

Haber: Emre ESER

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde