24 Temmuz 2024

DÜNYA REKORU FATSA’DA KIRILACAK

  • PDF

Karadeniz tarihinde bir ilkin gerçekleşeceği ‘145,3 Metre Serbest Çıkış Dünya Rekoru Denemesini’ Fatsa’nın Fener Ada kuyularında gerçekleştirilecek.

Dünya ünlü yüzlerce TV kanalının canlı olarak yayınlayacağı ‘145,3 Metre Serbest Çıkış Dünya Rekoru Denemesi’ Fatsa’nın Fener Ada kuyularında Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy tarafından gerçekleştirilecek. Fatsa’nın tanıtımı açısından tarihi bir olaya sahne olacak olan rekor denemesiyle ilgili Fatsa Ticaret Borsasında basın toplantısı düzenlendi. Basın mensuplarını karşısına geçen Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy ile Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı rekor denemesiyle ilgili önemli bilgiler verdi. 145,3 Metre Serbest Çıkış Dünya Rekoru Denemesini 30 Ağustos Zafer Bayramında yapacağını söyleyen Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy, “Fatsa’da bu rekor denememizin gerçekleşmesinde Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı’nın katkısı çoktur. Aslında buraya ilk gelme amacımda rekor denemsi yoktu. İlk başta Osman kardeşimin davetiyle Fatsa’nın doğal güzelliklerini görmek ve burayı gezmekti. Bu düşüncemiz farklı fikirlerle şekillenerek Dünya Rekor Denemsine dönüştü. Bu süreçten sonra bir program ve çalışma içerisine girdik. Gerekli fizibilite çalışmalarını yaptık. Rekor denemesini yapacağımız tarihi 30 Ağustos Zafer Bayramı gününe karar kıldık.

 Ayrıca bunun yanında rekor denememizde yapacağımız dalış uzunluğunu 145.3 olarak belirledik. Bu derinliği seçmemizde en büyük etmenlerden biri 1453 İstanbul’un Fethi’nden esinlendik ve Dünya’da bu derinliği ilk dalan biz olmamız olacak” diye konuştu. Fatsa’nın tanıtımı için çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı: “ Fatsa’da 145,3 metre dünya rekor denemesi için, ilçemize davet ettiğim Devrim Bey ile rekor deneme alanı gezdik. İlçemiz açısından büyük öneme sahip olan bu rekor deneme, ilçemize gelen 103 spor kanalı tarafından dünyaya canlı yayın olarak sunulacaktır. Aynı zamanda bu deneme için ilçemize gelecek olan Guinness Dünya rekoru teknik ekibi ile ilçemizin adı dünya tarihine geçecektir. İlçemiz tanınmasında büyük etken gösterecek bu yarışmada, ilçemizde bulunan bütün sporcu arkadaşların destek ve yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde