24 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu; "Huzur Bulmak İçin, Ordu'yu Seçin"

  • PDF

TV NET'te Derya Uğur Öner'in hazırlayıp sunduğu 'Gezgin' programının 2 gün süren Ordu çekimlerine konuk olan Vali İrfan Balkanlıoğlu, turizmde hedeflerinin 1 milyon olduğunu hatırlatarak, turistlere 'Huzur Bulmak İçin, Ordu'yu Seçin' diye seslendi.

 

Derya Uğur Öner'in sunuculuğunu yaptığı 'Gezgin' isimli programın Boztepe çekimlerine katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, turizm ile birlikte Ordu'nun, fındık dışında yeni bir gelir kaynağına daha kavuşacağını söyledi. Ordu'nun tanıtımı için çalıştıklarını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, hedeflerini turizm pastasını bölüşmek değil, pastayı büyütmek olarak açıkladı.

 

Ordu"nun, gezmeye görmeye değer Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Burayı gezip görenler, çok güzel bir memleket olduğunu her yerde dile getiriyor. Ordu'yu yaz mevsiminde gezenler, serin yaylalarda ferahlamayı, yayla havası almayı bulunmaz bir nimet olarak görüyor. Bu kadar güzelliği bünyesinde barındıran Ordu, maalesef tanıtımda biraz eksik kalındığı için Anadolu'dan, yani iç turizm hareketliliğinden yeteri kadar payını olamamış. Ordu teğet geçilen bir il olmuş. Turizm acenteleri, turlar, sadece Boztepe'ye çıkıp seyahatlerine diğer Karadeniz şehirlerinde devam etmişler. Halbuki Karadeniz'de gezmeye görülmeye değer ne varsa hepsi Ordu'da mevcuttur. Bunu, buraya gelenler kendileri söylüyor. Hatta bazı yerlerde olmayan güzellikler de Ordu'da mevcuttur; Bozulmamış sahili, milyonlarca yıl sonrası oluşmuş koyları, 4 tane mavi bayraklı plajı ile misafirlerine farklı seçenekler de sunuyor. Ordu'da eko turizm belgesine sahip 4 tane tesis var. Bu kadar güzellikler varken Ordu'ya İnsanlar neden gelmezler diye düşündük ve bunun nedenini tanıtım eksikliği olarak tespit ettik. Hemen kolları sıvadık ve tanıtım atağına geçtik. Ulusalda yayın yapan televizyonları şehrimize davet ettik. Bu sayede Ordu, ulusal basında fazlasıyla yer aldı. Bunun yanı sıra internet medyasında, gezi ve seyahat dergilerinde de sık sık Ordu tanıtıldı" şeklinde konuştu.

 

Ordu'da turizm hareketliliğinin artması için yapılan çalışmaların ulusal basınla sınırlı kalmadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, Körfez ülkelerinden toplam 80 gazeteciyi şehirde ağırlayarak, Arap turistlerin ilgisini Ordu'ya çektiklerini açıkladı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu Valiliğimizce kentte turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz 'Arap Gazeteciler Zirvesi' nde 26 Arap ülkesinden 80 gazeteciyi şehrimizde ağırladık. Kar, orman, deniz, ırmak, şelale vb yerleri görmek için Körfez ülkelerinden yaklaşık 500 bin turist Karadeniz'e geliyor. Ancak bu sayıdan Ordu çok cüzi miktarda istifade edebiliyor. Amacımız; diğer illerin de yer aldı aldığı pastayı paylaşmak değil, pastayı daha da büyütmektir" dedi.

 

Turizmde hedef; 1 milyon turist

 

Ordu'da turizm açısından ciddi çalışmalar yürütüldüğünü gözlemlediğini söyleyen TVNET 'Gezgin' programının sunucusu Derya Uğur Öner'in, bu çalışmaların sonucunda neler bekliyor sunuz? sorusuna Vali Balkanlıoğlu; "Yapılan tanıtımlar sayesinde Ordu'nun turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 42 arttı. Türkiye'de turist sayısının en çok arttığı il Ordu oldu. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz, hedefimizi 1 milyon olarak belirledik. Bunun için de turizmin altyapısını geliştirmek istiyoruz. Turist buraya geldiği zaman, sadece otellerin kendileri için yeterli olmadığını biliyoruz. Otelin 5 yıldızlı olması yetmez, çevrenin de 5 yıldızlı olması lazım diye düşünüyoruz. Biz de bu bağlamda sağlık turizminden ekoturizme kadar, turistlere birçok alanda imkânlar sağlamaya gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.

 

Ordu'nun çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanıoğlu, "Ordu'nun geniş coğrafyasında, tarihle iç içe evler görürsünüz. Bunların çoğu kullanılmayan boş evlerden oluyor. Turizm şirketleri, turizm amaçlı pansiyon tipi bu evleri kullanarak ekoturizm paketlerine dahil ediyorlar. Birde doğa sporlarının çok çeşitleri Ordu'da yapılabiliyor. Yamaç paraşütü ile mavi denizin, yeşil doğanın eşliğinde gökyüzünde süzülüyorsunuz. Ormanların güzelliği denizin altında da devam ediyor. Deniz altında fotoğraf çekimleri yaparak farklı bir tatil yaşayabilirsiniz. Macera tutkunları için offroad yarışlarının yapıldığı çok özel alanlarımız mevcuttur. Ayrıca doğa yürüyüşleri ve ormanlarda kamp yapma imkânına da sahipsiniz" diye ifade etti.

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu; "Turizm sayesinde Ordu, fındığın dışında yeni bir gelir kaynağına kavuşmuş olacak"

 

Körfez ülkelerinden Arap yatırımcıların Ordu'ya doğrudan turizm yatırımı yapmak istediklerini açıklayan Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun turizmde hak ettiği yerini alacağını belirterek, fındığın dışında yeni bir gelir kaynağına kavuşacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu; "Arap yatırımcılar Ordu'ya tatil köyleri, villalar, oteller yapmak istiyorlar. Bu konuda da görüşmelerimiz devam ediyor. Şuanda da bir hayli Gayrimenkul aldılar, almaya da devam ediyorlar. Biz önümüzdeki dönemde Ordu'yu, alternatif yayla turizmi, doğa turizmi açısından 'Ben de Varım' diyen iller arasına dahil edeceğiz. Ordu, fındık dışında yeni bir gelir kaynağına kavuşmuş olacak. Biz de Vali olarak sadece kağıt imzalamayacağız, vatandaşın istihdamına, çalışmasına, para kazanmasına katkı sağlayacağız. Dolayısıyla da Ordu'muzun ve ülkemizin kazanmasına vesile olacağız" diye konuştu.

 

"Huzur bulmak için, Ordu'yu seçin"

 

TVNET 'Gezgin' programının sunucusu Derya Uğur Öner'in, insanlar Ordu'yu neden tercih etmeli sorusuna ise Vali Balkanlıoğlu; "Huzur bulmak için, Ordu'yu seçin" dedi. Vali Balkanlıoğlu Ordu'yu şu sözlerle özetledi; "Geldiğinizde maddi ve manevi sıkıntılardan arınma sağlayacağınız, tamamen doğal besinlerle besleneceğiniz, kuş cıvıltıları arasında tatil yapacağınız bir şehirdir Ordu. Mavi bayraklı tertemiz denizine girdiğinizde huzur bulacaksınız. Kısacası Ordu'ya gel, huzur bul, neşe ve mutlulukla ayrıl" diyerek, cevaplandırdı.

 

Ordu'nun Altınordu, Perşembe, Fatsa, Ünye ve Ulubey ilçelerinde çekimi yapılan "Gezgin" programı haftasonu TVNET ekranlarında izleyicisi ile buluşacak. 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde