24 Temmuz 2024

YANGIN EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2015 yılı içerisinde il genelindeki 264 kurumda düzenlediği eğitimlerde 40 bin kişiye yangın eğitimi verdi.

 

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü, yangın oluşumunu önlemek ve vatandaşları yangın konusunda bilinçlendirmek amacıyla yıl içerisinde kamuya ait kurum ve kuruluşlar ile özel işletmelere ait iş yerlerinde eğitim ve denetim çalışmaları yaptı.

 

264 NOKTADA YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

 

İş yerlerini ve konutları tehdit eden ve ciddi sorunlara neden olan yangınlarda ısı, duman, zehirleyici gaz, boğucu gaz ve panik nedeniyle oluşan can ve mal güvenliğine yönelik tehlikelerin en aza indirilmesi, yangının söndürülmesi ve en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla 264 noktada yangın eğitimi düzenlendi. Başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile özel işletmeleri kapsayan eğitim programında 40.000 kişiye yangın güvenliği ve güvenli yaşam eğitimleri verildi.

 

YANGINLA İLGİLİ KİTAPÇIK VE BROŞÜR DAĞITILDI

 

Yangın konusunda vatandaşlarımızın bilinç düzeyini artırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerde katılımcılara İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan yangınla ilgili eğitim kitapçıkları ve broşürler dağıtıldı.

 

3 BİN 300 YANGIN DENETİMİ YAPILDI

 

Uzman teknik personelden oluşan ekip tarafından, iş yerlerinde yangın güvenliğinin sağlanması ve sürdürülmesi amacıyla 2015 yılı içerisinde 3.300 denetim yapıldı. Fabrika ve endüstriyel tesisler, akaryakıt ve lpg istasyonları, eğitim, sağlık ve spor tesisleri, kamu kurum ve kuruluşları, orta ve küçük ölçekli iş yerleri ile konutlarda yapılan denetimlerde yangın sistemlerinin ve ekipmanların işlevselliği kontrol edildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde