24 Temmuz 2024

“YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri Büyükşehir Akademi kapsamında “Yeni Türkiye” konulu konferans düzenledi.

 

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın da katıldığı konferansa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, protokol mensupları, Ordu Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eski Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinov ve Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud “Yeni Türkiye”yi değerlendirdi.

Türkiye’nin köklerinin çok geniş bir coğrafyaya yayıldığını söyleyen Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel; “Türkiye bin yıl İ’lay-ı Kelimetullah davasına bayraktarlık yapmış bir millettir. İslamiyetle Türklük iç içe geçmiştir. Onun için de Türk bayrağı hem Türk bayrağı hem de İslam bayrağıdır. Bayrağımızdaki hilal İslam’ı, yıldız da Peygamber Efendimizi temsil eder. Yeni Türkiye kavramı içerisinde geçmişten geleceğe uzanan bir mana vardır. Dünya üzerindeki bütün Müslümanların gözü Türkiye üzerinde ve ne zaman ayağa kalkacaksınız, ne zaman bize sahip çıkacaksınız diye soruyorlar. Gelecekte gönlümüz ve imanımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, halkımızla bir asım nesli yetiştireceğimize ve Yeni Türkiye’yi bu şekilde inşa edeceğimize inanıyorum” dedi.

 

Konferansta Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinov ve Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud’un konuşmalarının ardından İbad Hüseyinov’la ilgili hazırlanan belgesel film gösterimi yapıldı.

 

Konferansın sonunda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Başta Sayın Bakanımız Hasan Celal Güzel olmak üzere konuşmacılarımızın değerli bilgilerinden son derece istifade ettik. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde