24 Temmuz 2024

“HÜKÜMET FINDIK ÜRETİCİSİNİ YİNE SAHİPSİZ BIRAKTI”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fındık sepetiyle basın toplantısı yapması hakkında kendisini eleştiren AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’ ya cevap verdi. 

Torun, “Biz fındık üreticisiyiz, ben fındık üreticisinin sesiyim, üreticimizin hakkını her yerde savunacağım, biz hakkımızı istiyoruz.” Diyerek, “Bugün sepetle çıktım, yarın bir çuval fındıkla geleceğim, onlar üreticinin bu fiyatlarla mağdur olmaması için ne yaptılar? Nerede üreticinin hakkını savundular, onu söylesinler? Söyleyemezler, çünkü yaptıkları bir şey yok.” Dedi. 

Milletvekili Torun, Plan Bütçe Komisyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e fındığın durumunu sorarak, “50 bin ton fındığın alınması söz konusu mu?” dedi ve “Üreticilerimiz sizin iki dudağınızın arasından çıkacak müjdeyi beklemekte. Fındık üreticisinin bu mağduriyetinin giderilmesi tamamen sizin yetkinizde. Bölgede çiftçi de, esnaf da heyecanla bunu bekliyor. Bu konunun bir an önce açığa kavuşturulması bölgeyi de rahatlatacaktır.” Dedi.

Fındığın fiyatının üreticiyi mağdur ettiğini, sezonda 12 liradan açılan fındık fiyatının 14,5 lirayı gördüğünü ama fındığın fiyatının bugün 9 lira olduğunu söyleyen Seyit Torun, bu fiyatın gerek üreticiyi ve gerekse esnafı ciddi anlamda mağdur ettiğini belirtti.

Israrla “Müdahale alımı olacak mı?” diye soran Torun’un bu sorusunu cevapsız bırakan Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Çelik, “Fındığın önümüzdeki günlerde ne olacağı ile ilgili bir açıklamada bulunamadı.

Fındıkla ilgili bir şey söyleyemeyeceğini söyleyen Çelik’ten, fındık üreticisinin günlerdir merakla beklediği fiyatlarının yükselmesine olanak sağlayacak TMO’nun müdahale alımı ile ilgili olumlu bir cevap çıkmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak, konunu peşini bırakmayacaklarını söyleyen Torun, bunu her platformda dile getirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

“TARIM DANIŞMANLARINA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİR”

Ziraat odalarında görev yapan tarım danışmanlarının durumuna da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Her alanda üreticimize çalışmalarıyla destek veren tarım danışmanlarına sahip çıkmamız gerekir. Birçoğu zaten asgari ücret seviyesinde çalıştırılıyor ve gerçekten oldukça mağdurlar. Bu konuda ciddi anlamda desteğe ihtiyaçları var ve bu destek de sizler tarafından bekleniyor.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde